Foto: Bobo
Ajanović Hovnik: Ta trenutek še vedno uživam zaupanje predsednika vlade.

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik vztraja, da je v zvezi z razpisom za nevladne organizacije ravnala zakonito in transparentno.

S predsednikom vlade Robertom Golobom je govorila v torek in v tem trenutku še vedno uživa njegovo zaupanje. Koalicijskim partnerjem pa bo pojasnila podala v najkrajšem možnem času, je dejala.

»Kot ministrica imam popolnoma čisto vest«

Prepričana je, da se bo za ravnanje ministrstva za javno upravo, nje osebno, kot tudi strokovne komisije v zvezi z razpisom na koncu izkazalo, da je bilo zakonito in v skladu z vsemi predpisi, ki na tem področju veljajo.

»Kot ministrica imam popolnoma čisto vest,« je poudarila na današnji novinarski konferenci. Ker pa se zaveda, da je sum padel na celotno izvedbo razpisa in na samo ministrstvo, da je morda v tem primeru ravnalo sporno, bodo naročili tudi zunanjo revizijo, potem ko je že podpisala izredno notranjo revizijo, ki bo opravljena v novembru.

Na ministrstvu poudarjajo, da ravnajo transparentno

Ministrica je tudi spomnila, da je komisiji za preprečevanje korupcije že podala prijavo in zaprosilo za napotilo, kako ravnati v tem primeru.

»Upam, da bodo zadevo pregledali pristojni organi,« pravi. Ob tem na ministrstvu poudarjajo, da ves čas ravnajo transparentno in so zato vso dokumentacijo objavili tudi na spletnih straneh.

Ajanović Hovnik bo predlagala spremembo nakupa letalskih vozovnic

Kar zadeva službeno pot v New York, je Ajanović Hovnik pojasnila, da je temeljit pregled pokazal, da obstaja »nekaj organizacijskih težav«, ki so jih že začeli odpravljati.

Hkrati so ugotovili tudi sume o nepravilnostih pri izdaji njene letalske karte, zato so že stopili v stik z agencijo, ki je letalsko vozovnico prodala. Če pri agenciji ne bodo naleteli na sodelovanje, pa so po besedah ministrice pripravljeni tudi iti v tožbo.

»Ampak dejstvo je, da ugotavljamo, da nakupi letalskih vozovnic, kot jih že leta poznamo v državni upravi, niso optimalni, zato bom, čeprav sem mislila, da se mi s tem ne bo treba ukvarjati, v najkrajšem možnem času vladi predlagala spremembo načina nakupa letalskih vozovnic,« je pojasnila ministrica.

Glede napovedane interpelacije, ki so jo zoper njo napovedali v SDS, se bo ustrezno odzvala, ko bo interpelacija vložena, je napovedala. Pojasnila je tudi, da zaenkrat ne vidi razloga, da bi se umaknila od pogajanj v javnem sektorju. Če bodo takšne zahteve, se pa tudi lahko umakne.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
pohorskisvizec

Laž ima kratke noge in očala!

pohorski bataljon (ni preverjeno)

ona da bo predlagal spremembo nakupa letalskih vozovnic
pa to je tak kot če bi naš komandant predlagal kako naj premagamo Nemce v zadnji bitki Pohorskega bataljona
BLJAK

In reply to by pohorskisvizec

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

LAŽ IMA KRATKE NOGE

44 (ni preverjeno)

vsi isti, levi in desni

janban

Sedaj bi pa spreminjala ko je že pokradla. Podlasica lažniva, ki je potrebovala 16 let, da je prišla do diplome.

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Japanska buba še ni nehala lapat?!

Düplek (ni preverjeno)

Na goli otok sa njom

JAA (ni preverjeno)

A sa tobom na YUG.

In reply to by Düplek (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Po pisanju Mitje Kunstlja (Mikstone blog) je Sanja Ajanović Hovnik bivša kelnerca iz Fužin, kjer je dilala drogo. Ko so žensko prijeli, je postala tajni policijski sodelavec (TPS) in takrat se je vanjo zatreskal kriminalist Hovnik, ki je bil Kunstljev sošolec. Par je zaradi laži Kunstlju grozil s tožbo, od katere še do danes ni nič ...

SLO (ni preverjeno)

Jaz pa sem slišal, da je Zagorka.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

V Ljubljani ni Zagork ... tam same fine cure ...

In reply to by SLO (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Nimaš pojma.Kdo je tam župan?Od kje je?

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice