Nov nadzorni svet Energije plus je danes za direktorja imenoval Alana Perca, nekdanjega dolgoletnega direktorja Energetike Maribor.

Mariborska družba Energija plus, ki je od nedavno v rokah Holdinga Slovenske elektrarne, je danes dopoldne - kot smo že včeraj razkrili na Mariborinfo - na skupščini imenovala nov nadzorni svet, direktor družbe pa je postal Alan Perc.

Na tem mestu je zamenjal dosedanjega direktorja Bojana Horvata, ki je družbo vodil od leta 2011 in bo odslej namestnik direktorja družbe.

Nekdanji dolgoletni direktor Energetike Maribor, ki se je od te funkcije moral posloviti po drami z visokimi cenami ogrevanja, je bil doslej prokurist Energije plus.

Perc potrdil imenovanje 

»Absolutno izzivov ne manjka,« je v prvi izjavi po imenovanju za štiriletno mandatno obdobje za Mariborinfo dejal Perc.

»Primarno si je potrebno prizadevati za stabilnost poslovanja tega podjetja in izkoristiti vse sinergije z novim, večinskim lastnikom, to je Holding Slovenske elektrarne. To pa predvsem na področju nabave energentov, sinergije na področju informatike, IT-ja, obračunov. Tako da je pred nami kar veliko izzivov,« je pojasnil.

Na vprašanje, v kolikšni meri se bodo lahko borili proti podražitvam električne energije, je dejal, da so podražitve neizbežne: »Enostavno smo morali ceno, ki jo plačujemo na trgu, delno prevaliti tudi na končne odjemalce. Čakamo tudi ukrepe vlade v zvezi z oblikovanjem in regulacijo cen, na podlagi tega bomo sprejeli ukrepe v podjetju, z vidika višine cen za končne odjemalce. Tu govorimo predvsem o gospodinjstvih in malih poslovnih odjemalcih.«

Energija plus je dobaviteljica električne energije in drugih energentov na območju Slovenije, aktivna pa je predvsem na področju dejavnosti nakupa in prodaje električne energije in zemeljskega plina ter pri proizvodnji toplotne energije za gospodinjstva in velike poslovne sisteme.

Holding Slovenske elektrarne ima v rokah 51-odstotkov Energije plus

Spomnimo, da sta vodstvi družb Holding Slovenske elektrarne in Elektro Maribor v začetku meseca sklenili pogodbo o prenosu poslovnega deleža v družbi Energija plus.

S tem je Holding Slovenske elektrarne postal večinski, 51-odstotni lastnik družbe Energija plus, ki je bila pred tem del skupine Elektro Maribor. Agencija za varstvo konkurence je lastniški vstop Holdinga Slovenske elektrarne v Energijo plus odobrila sredi maja.

Skupina Holding Slovenske elektrarne, ki je največji proizvajalec električne energije v Sloveniji, ima v Mariboru eno najuspešnejših družb v tem delu države, Dravske elektrarne Maribor. Energija plus je tako že dvanajsta družba skupine Holding Slovenske elektrarne v Sloveniji.

Dramatično odstavljen z vrha Energetike Maribor

Alan Perc je magister MBA in univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Ima 28 let delovnih izkušenj, vse s področja energetike: šest let je bil direktor Plinarne Maribor in dvanajst let Energetike Maribor, so kmalu po imenovanju sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne.

Novembra lani so ga z direktorskega stolčka Energetike Maribor razrešili, saj po besedah mariborskega župana, ni zagotovil ustrezne rešitve za znosnejše cene ogrevanja, prav tako naj ne bi poskrbel za različne energetske vire. Perc se je ob odhodu odzval z besedami, da na gibanje cen plina na svetovnih trgih nima nobenega vpliva. 

Perca se je sicer v javnosti pogosto omenjalo tudi v povezavi z Etro 33, danes imenovano Kolektor Etra, ki jo je vodil v času prevzema. 

Perc in županski stolček?

Sicer pa - kot smo na Mariborinfo že poročali - špekulacije, da naj bi se jeseni za županski stolček v Mariboru ob aktualnemu županu Saši Arsenoviču potegoval tudi Perc, ne držijo.

A govorice, da naj bi se nekdanja prijatelja, sedaj rivala, jeseni udarila na septembrskih županskih volitvah, s tem niso potihnile.

Komentarji (3)

JON (ni preverjeno)

Groza. zajebeš nekaj v eni firmi pa greš delat z boljšimi pogoji v drugo firmo.

Mbb (ni preverjeno)

Psi lajajo karavana gre dalje ....

In reply to by JON (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Energetiko MB je treba ukinit ... je travnik na katerem se pase brezznačajna stoka ...

Starejše novice