Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Energetika Maribor je pol leta po odstavitvi dolgoletnega direktorja Alana Perca dobila novega direktorja s polnim mandatom.

Nadzorni svet je petletni mandat podelil sedanjemu začasnemu direktorju Borisu Novaku, ki so ga, kljub obljubam, da bo direktor izbran z javnim razpisom, izbrali z neposrednim povabilom, danes poroča časnik Večer.

Predsednik nadzornega sveta Energetike Maribor Damijan Škrinjar je ob imenovanju Novaka obljubil, da bodo za imenovanje direktorja s polnim mandatom izdali nov razpis, ki naj naj bi izšel že konec februarja, a se to ni zgodilo. Odgovora na to, zakaj so se odločili za tak izbor, po navedbah časnika še ni.

Novo vodstvo zaradi odslovitve Perca

Direktorsko mesto v Energetiki je bilo odprto od decembra, ko se je zaradi previsokih položnic za ogrevanje za november in december moral posloviti Perc, ki je družbo vodil od februarja 2009.

Začasno ga je na čelu družbe zamenjal direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter. Nadzorni svet je novega direktorja z razpisom, na katerega se je prijavilo pet kandidatov, nato začel iskati januarja, a nadzornikov ni prepričal nihče od prijavljenih.

Rihter je zaradi preobremenjenosti nadzorni svet prosil za razrešitev, zato je ta za začasnega direktorja februarja imenoval nekdanjega vodjo Pošte Slovenije Novaka, ki je takrat opravljal funkcijo predsednika nadzornega sveta holdinga, s katere je zaradi nezdružljivosti funkcij potem takoj odstopil. Funkcijo je doslej opravljal kot začasni direktor.

Starejše novice