Po neuradnih informacijah Mariborinfo bo Alan Perc jutri imenovan za direktorja Energije plus.

Vodstvi družb Holding Slovenske elektrarne in Elektro Maribor sta prejšnji teden sklenili pogodbo o prenosu poslovnega deleža v mariborski družbi Energija plus.

S tem je Holding Slovenske elektrarne postal večinski, 51-odstotni lastnik družbe Energija plus, ki je bila pred tem del skupine Elektro Maribor.

Skupina Holding Slovenske elektrarne, ki je največji proizvajalec električne energije v Sloveniji, ima v Mariboru eno najuspešnejših družb v tem delu države, Dravske elektrarne Maribor. Energija plus je tako že dvanajsta družba skupine Holding Slovenske elektrarne v Sloveniji.

Energija plus bo imenovala nov nadzorni svet, direktor bo Perc

Jutri, 15. junija, bo Energije plus na skupščini imenovala nov nadzorni svet, po neuradnih, a zanesljivih informacijah Mariborinfo pa bo direktor postal Alan Perc.

Perc je za Mariborinfo pojasnil, da je skupščina jutri res sklicana in da je tudi ta točka na dnevnem redu. Ne more pa vedeti, ali se bodo vse točke iz dnevnega reda tudi potrdile, je dejal.

Perc je sicer trenutno prokurist Energije plus. 

Namesto na županski stolček na čelo Energije plus?

Kot smo na Mariborinfo že poročali, informacije, da naj bi se za županski stolček v Mariboru jeseni ob aktualnemu županu Saši Arsenoviču potegoval tudi Perc, ne držijo.

A govorice, da naj bi se nekdanja prijatelja, sedaj rivala, jeseni udarila na septembrskih županskih volitvah, s tem niso potihnile.

Za zdaj pa torej Perc po informacijah Mariborinfo jutri prevzema položaj direktorja Energije plus.

Perc prej prvi mož Energetike Maribor

Alan Perc je sicer nekdanji prvi mož Energetike Maribor, ki je mesto direktorja v tej družbi zasedal 12 let.

Novembra so ga z direktorskega stolčka razrešili, saj po besedah mariborskega župana Saše Arsenoviča, ni zagotovil ustrezne rešitve za znosnejše cene ogrevanja, prav tako naj ne bi poskrbel za različne energetske vire. Perc se je ob odhodu odzval z besedami, da na gibanje cen plina na svetovnih trgih nima nobenega vpliva. 

Perca se je sicer v javnosti pogosto omenjalo tudi v povezavi z Etro 33, danes imenovano Kolektor Etra, ki jo je vodil v času prevzema. 

Komentarji (7)

Marjam55 (ni preverjeno)

Super, zdaj bo pa še elektriko podražil (s tem, da je Energija plus že zdaj v vrhu). :)

PeterKelt (ni preverjeno)

Dober kader, cestitam!

Tommmmmy (ni preverjeno)

Mater se eni non stop pasejo na vodilnih mestih.
Ded je solastnik nekaj domov za ostarele, milijone je zaslužil s prepordajo družbe Etra pred leti, dela in denarja ima preko glave.

Ampak očitno želi položaj in brez pozornosti ne more biti. Evo pa ga imamo. Kolobarjenje na vodilnih mestih, nima veze ali delaš dobro ali ne.

Duplek9 (ni preverjeno)

Kaj če sem kaj zamudo, a je že greh v Sloveniji če ma nekdo peneze?

Dajmo mu šanso, pa da vidimo če bo Energija plus še dalje najdražja.

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

pohorskisvizec

O jeba, cena bo letela v nebo , on pa med 7.000,00-10.000,00 eur plače, temu modelu gre samo za denar, za potrošnike se on ne briga!

Duplek9 (ni preverjeno)

Počakaj na rezultate, pa potem vidimo. Kaj pa je oni večni SD kandidat Bojan Horvat naredil? Pa SOVIČ? Samo svojim je službe riktal pa vlekel plačo do penzije.

In reply to by pohorskisvizec

Surfeiter (ni preverjeno)

Glavno, da si naš ...

Starejše novice