V prejšnjem letu ustanovljena stranka Aleksandre Pivec, s katero se je želela prebiti v državni zbor, se je znašla v velikih finančnih težavah. Stranki Naša dežela bi naj sedaj finančno pomagal znani mariborski podjetnik.

Aleksandra Pivec nekdanja predsednica DeSUS in kmetijska ministrica je marca prejšnjega leta ob ustanovitvi lastne politične stranke Naša dežela napovedala »politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji«.

Medtem ko se je Pivec pojavljala na plakatih po celi državi, v različnih televizijskih oglasih in ko je za potrebe predvolilne kampanje najela celo tovornjak, se je v ozadju močno krepil tudi politični aparat stranke, ki je imel po Sloveniji več kot sto lokalnih odborov.

Kljub vsemu trudu je stranka Naša dežela na parlamentarnih volitvah dobila le 1,5 odstotka oziroma 17.846 glasov, njihovo visoko politično vznesenost pa sedaj zamenjujejo visoki računi.

Portal Necenzurirano poroča, da je za propadlim političnim projektom Aleksandre Pivec ostalo skoraj 300 tisoč evrov dolgov, ki pa so ga v stranki Naša dežela skušali pokriti s posojilom. Tega so želeli najeti pri Delavski hranilnici, a neuspešno.

Aleksandri Pivec pomaga znani mariborski poslovnež

Svoje trude tako sedaj usmerjajo v sanacijo dolgov, a bi naj po poročanju portala Necenzurirano upniki že začeli izgubljati potrpljenje.

Med drugim Pošta Slovenije, ki ji Naša dežela dolguje okrog 15 tisoč evrov, svoj denar pa sedaj terja prek sodišča, zaradi česar ima stranka že dva tedna blokiran račun.

V celotno zgodbo pa se bi naj sedaj vpletel tudi znani mariborski poslovnež Marjan Pišljar, ki obvladuje podjetje Vinag 1847 in v katerem je, kot smo že poročali, od začetka junija Aleksandra Pivec zaposlena kot prokuristka. Pišljar naj bi Aleksandri Pivec pomagal pri sanaciji dolgov.

Naša dežela v 287 tisoč evrov visokih dolgovih

Stranka Naša dežela je za volilno kampanjo porabila nekaj več kot 350 tisoč evrov, pri čemer pa še Necenzurirano sedaj poroča, da so kampanjo financirali »na kredit«, saj so od 350 tisočakov uspeli pokriti le 62.200 evrov.

Tako njihove neplačane obveznosti trenutno znašajo nekaj več kot 287 tisoč evrov.

V stranki so pričakovali, da bodo finance obsežne volilne kampanje uspeli pokriti s prebojem v državni zbor. A ker jim to ni uspelo, je Pivec skušala pridobiti 300 tisoč evrov visoko posojilo pri Delavski hranilnici, a neuspešno. Tako je edini finančni vir, ki ga ima stranka, slabih sedem tisoč evrov mesečnega nakazila iz proračuna.

Pišljar že odkupil večje vsote terjatev

Sedaj pa je za portal Necenzurirano več upnikov potrdilo, da se je na njih obrnil ponudnik, ki je želel od njih odkupiti terjatve do stranke. Šlo bi naj za eno od podjetij iz kroga poslovneža Marjana Pišljarja, ki se ukvarja z nepremičninskimi posli in posojanjem denarja na sivem trgu. 

Podjetju naj bi že uspelo odkupiti večje vsote terjatev, s čimer bi stranki zagotovilo mir pred upniki in ji kupilo nekaj časa. S kakšnim popustom jih kupuje, ni mogoče izvedeti, še poroča Necenzurirano.

Od junija letos je Aleksandra Pivec zaposlena v vinarskem podjetju Vinag 1847, kjer skrbi za pospeševanje prodaje. S podjetjem Vinag 1847 sicer zadnja tri leta lastniško upravlja družba Metalka Commerce, za katero naj bi stal prav Pišljar.

Gre za novo ime v vrsti znanih podjetnikov in funkcionarjev, ki so na različne načine pomagali Aleksandri Pivec. 

Komentarji (16)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj bo gumijasto Ančko bincnil, pofukal in kuj bo fse ok.

Surfefiter (ni preverjeno)

Pišljar? Znani podjetnik? Ja, pa kaj še ... znani zagorac?

janko špehsvinjski (ni preverjeno)

zagorac ti naguzil mater

In reply to by Surfefiter (ni preverjeno)

Snezic (ni preverjeno)

Se že tišita, da ji je finančno pomagal

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj bi jo tude sneženi mož pritisna!!! Gumijasta je na razprodaje.......

mirs (ni preverjeno)

Naj dela tisto, za kar je šolana, pa ne bo finančnih težav. Dokazala je, da politika ni za vsakogar. Zgolj z vsiljivostjo in prekomernim besedičenjem ni mogoče priti v Državni zbor in se iti politiko. Sicer pa čestitke za trdoživost, čeprav se ni obrestovala.

AnGus (ni preverjeno)

"Zgolj z vsiljivostjo in prekomernim besedičenjem ni mogoče priti v Državni zbor in se iti politiko" - a da ne? Kako pa je potem celotna Levica prišla v parlament, vsi skupaj brez 1 ure poštenega dela?!

In reply to by mirs (ni preverjeno)

mirs (ni preverjeno)

Ne gre za Levico ali Desnico, pač pa za sposobnost posameznikov. Pošteno delo je pa drugo vprašanje.

In reply to by AnGus (ni preverjeno)

AnGus (ni preverjeno)

Bil je le primer, da se da, da je mogoče. Saj Levica ni edina... Če pa želimo kaj spremeniti, pa najprej uvedimo psihološke teste, pa teste na prepovedane droge, pa še kaj bi se našlo.

In reply to by mirs (ni preverjeno)

Cek (ni preverjeno)

Kje so sedaj vsi tisti ,ki so se ji slinili ...npr.Ujčič? Zakaj ne pomagajo revici z 1919 za našo deželo.

mirs (ni preverjeno)

Sline jim je zmanjkalo.

In reply to by Cek (ni preverjeno)

Fritz (ni preverjeno)

Sexsiliska

upokojenec70 (ni preverjeno)

Včasih je veljalo, da si moral denar najprej zaslužiti, šele potem zapraviti. Le tako si ga znal tudi ceniti in - šparati. Danes je vse obrnjeno na glavo: najprej bi zapravljali, potem bi pa zahtevali - rebalans proračuna. Pokojni kolega, ki je vse življenje delal z ljudmi je nekoč rekel, da ljudje bolj kot so študirani, bolj so - neumni.

mirs (ni preverjeno)

Študij ne nadomesti zdrave kmečke pameti.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Ti boga revica!Prav smiliš se mi.

Pohorčan (ni preverjeno)

Gumijasta fafačica - Faflekojca.

Starejše novice