Predsednik vlade Janez Janša je v nedavnem televizijskem pogovoru za Televizijo Slovenija dejal, da lahko, ob ugodni epidemiološki sliki, že julija pričakujemo gasilske veselice in koncerte.

Predsednik vlade Janez Janša je v televizijskem pogovoru za Televizijo Slovenija poudaril, da bo ob nadaljnji ugodni epidemiološki sliki lahko že kmalu prišlo do novih rahljanj ukrepov.

»Če bo ta epidemiološka slika, ki je v tem trenutku ugodna za Slovenijo, ostala na tem, ne bo treba zapirati javnega življenja,« je dejal.

»Zagotovo okužbe še bodo, a če bodo ostale pod mejo, se bo sproščanje nadaljevalo. Bodo kulturni dogodki, koncerti, festivali … Najprej, seveda, na prostem, potem pa v zaprtih prostorih. Higienski ukrepi bodo ostali, ne bodo pa takšni, da bi onemogočali vse te prireditve,« še pravi Janša in spominja, da se sprošča tudi organizacija dogodkov do 200 ljudi.

»Epidemiologi pravijo, da če bo slika ostala stabilna, se s 15. junijem ta številka dvigne na 500. Junij je čas, ko se bomo stehtali in če bo vse v redu, bodo julija lahko tudi gasilske veselice in koncerti,« še je povedal premier.

Slovenija se sicer zdaj po njegovih besedah mora pripraviti na možnost drugega vala epidemije. Vlada že izdeluje državni načrt za epidemijo, v katerem bo natančno določeno, kakšne morajo biti zaloge zaščitne opreme, na koliko časa jih je treba nabavljati in kako se nad nabavami izvaja nadzor.

Komentarji (4)

Nedopustno !! (ni preverjeno)

Proti-jugoslovanski izdajalec bi se rad zabaval.

Kaj pa zadolzenost ki je presegla 46 mlrd in pomeni placilno nesposobnost.

Čuj (ni preverjeno)

»Če bo vse v redu, bodo julija lahko tudi gasilske veselice«........septembra pa predčasne volitve !

Nujen odstop (ni preverjeno)

teh zabavljacev ki bi samo praznovali popivali zapravljali in si delili priznanja ... priznaj da si nesposoben

In reply to by Čuj (ni preverjeno)

fonzi (ni preverjeno)

katerega leta, ti optimist?

In reply to by Čuj (ni preverjeno)

Starejše novice