Foto: Jaka Arbutina
Arsenovič in Kangler nadaljujeta bitko za županski stolček. Njuna kampanja do prvega kroga lokalnih volitev je minila brez nizkih udarcev, bo njun spopad zdaj bolj oster?

V Mariboru se bosta, tako kot na lokalnih volitvah leta 2018, v drugem krogu za županski stolček potegovala aktualni in nekdanji župan, Saša Arsenovič in Franc Kangler.

Županski kandidati so pred prvim krogom izpostavljali, da je bila volilna kampanja na nivoju in brez »nizkih udarcev«. A kot kaže, se je bitka začela zaostrovati. 

Aktualni župan je po izidu prvega kroga volitev za Radio City dal izjavo, ki je razjezila njegovega protikandidata v drugem krogu. 

Arsenovič: Kangler se je pojavil kot duh iz stekleničke

»Hvala vsem, ki ste dali glas za mene, za mojo čudovito ekipo, ki je to mesto v štirih letih res razvojno vodila, toliko še nikoli ni bilo narejeno,« je uvodoma dejal Arsenovič.

»Pred štirimi leti sem kandidiral predvsem zaradi tega, da se nam ne bi zgodil ponovno gospod Kangler in sem vesel, da smo to preprečili,« je povedal. 

Dodal je, da se je Kangler sedaj pojavil kot duh iz stekleničke »in čas je, da to stekleničko za vedno zapremo.«

Kangler: Ne bi kandidiral, če bi aktualni župan delal dobro

Na izjavo aktualnega župana se je odzval Kangler. 

»Jaz nisem noben duh in zato ne rabi zapirati nobene stekleničke,« pravi. »Želim pa povedati, da se ne bi znova odločil za kandidaturo, če bi aktualni župan delal dobro in za celotno mesto.«

»Ker pa dela vse prej kot to, enostavno ni bilo druge možnosti, kot da kandidiram in ponovno postanem župan Maribora; zato, da bodo vsi občani imeli nekaj od tega! Tudi tisti s Tezna, Razvanja, Nove vasi, Malečnika, Gaja, Kamnice,« je dodal. 

Kangler Arsenoviču segel v roko

Kangler je po razglasitvi prvih rezultatov v nedeljo zvečer obiskal volilni štab Arsenoviča in mu čestital za zmago v prvem krogu.

»Meni se zdi lepo, da gospod Kangler vsakič pride čestitat zmagovalcu, kar se mi zdi politično zelo korektno,« je ob prejeti čestitki povedal Arsenovič.

Kot sta povedala, bo tudi v drugem krogu kampanja še naprej politično korektna. »Od resnega politika je odraz tudi ta, da prideš in tistemu, ki je v prvem krogu zmagal, daš tudi roko. Ta roka pomeni, da gledamo vsi za boljšo prihodnost Maribora in mesta kot takega,« pa je povedal Kangler.

Dodal je, da si mesto ne zasluži, da bi se ljudje v njem prepirali, ampak je pozval k dialogu.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Rq (ni preverjeno)

saj ljudje se v mestu ne prepirajo. to delajo samo neki wannabe "politiki".

Fangler (ni preverjeno)

Kaj pa si Franca, prdec iz steklenicke?

Mbb (ni preverjeno)

Kangler je bil poklican ,da odvzame glasove Flisu. Brez Kanglerja bi bil Flis v drugem krogu. Sedaj se lahko Mariborčanom zgodi sindrom Leljak .

Surfeiter (ni preverjeno)

Citiram zapis Mitje Kunstlja z dne 211122, Mikstone blog:
"Bolj kot polom vladajoče stranke mi ne gre v račun nekaj drugega. Radenci in Maribor. Za prve sem verjel, da so bili pred 4 leti naivni in so padli na lepe besede diplomiranega prevaranta, tatu in malikovalca ustaštva Romana Leljaka. Nak. Izvolili so ga še enkrat. V prvem krogu je premagal kandidata Gibanja Svoboda. Radensko si lahko nekam vtaknete zaradi mene. Sramota.

Maribor!? Marija pomagaj. V drugi krog se je prepričljivo uvrstil Franc Kangler. Prav tisti Kangler, zaradi katerega so se nekoč začeli protesti po vsej državi. V zadnji Janševi vladi je bil državni sekretar pri Alešu Hojsu, njegova desna roka pri obračunu s protestniki. Če Franca zmaga! Vse kar je blond in 20 let mlajšega od njega, si lahko obeta položaje in nepremičnine, če je pripravljeno leči pod štajerskega prasca. Maribor, smo na zvezi? Kaj tako hudega dogaja v mestu pod Pohorjem, da je lopov Franca spet sprejemljiv? Pa ja ne boste zaradi jeze nad naduto uvoženo Makedonko, za »kontro« ustoličili potrjeno desničarsko barabo? Čudne stvari se dogajajo v državi, da Kangler, Rupar in podobi sploh lahko kandidirajo."

pametnimariborčani (ni preverjeno)

zdaj ste imeli svojo priložnost volit primernejšega. Ne se več jokat pa pritoževat kakega župana imate, sami si izbirate gnilo sadje, zdaj pa ga jejte 4 leta.

ip (ni preverjeno)

Kangler gre pa naredi. Tudi nagnit se ga ne bo več dalo na horuk.

Starejše novice