Volilna komisija Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je objavila neuradne izide volitev v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Minulo nedeljo so potekale volitve članov sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in članov sveta območnih enot Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v skupini fizičnih oseb, nekaj dni prej pa so potekale volitve pravnih oseb v navedene organe.

Kot so sporočili iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, je volilna komisija preštela vse glasovnice, ki so bile oddane 4. oktobra, in jim dodala rezultate predčasnega glasovanja, ki je potekalo 30. septembra skupaj z volitvami pravnih oseb.

Volilna udeležba v skupini fizičnih oseb je znašala 8,63 odstotka, v skupini pravnih oseb pa 41,71 odstotka.

Kangler v najvišji organ krovne organizacije kmetov

Iz skupine fizičnih oseb se je za izvolitev v najvišji organ krovne organizacije kmetov v mariborski volilni enoti potegovalo enajst list, kot kažejo neuradni rezultati, pa je bilo oddanih 369 glasov, od tega jih je bilo veljavnih 367.

Mandata sta prejela Franc Kangler in Erna Skok, oba na listi Društva SKZ - Slovenska kmečka zveza.

Iz skupine pravnih oseb bo glede na še neuradne rezultate v svetu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije tudi Marjan Podobnik.

Komu je uspelo v svet območne enote Maribor?

V svet območne enote Maribor je glede na neuradne rezultate v skupini fizičnih oseb uspelo Radu Lobniku in Bojanu Protnerju iz Društva članov sindikata kmetov, Antonu Perku, Erni Skok, Venčeslavu Senekoviču, Simoni Hauptman in Boštjanu Protnerju iz Društva SKZ - Slovenska kmečka zveza in Roku Damijanu iz Društva slovenski kmet.

Preboj v svet območne enote v skupini pravnih oseb pa je uspel ravno tako Marjanu Podobniku, ki je bil izvoljen tudi v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Podobnik najverjetnejši predsednik

Volilna komisija bo sedaj iz ugotovljenih izidov glasovanja oblikovala poročilo o izidu volitev in predvidoma konec tedna objavila uradne rezultate.

Predvidoma konec oktobra bo potekala ustanovna seja novega 54-članskega sveta, ki bo tudi izvolil novega predsednika in druge organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, so še sporočili iz zbornice.

Največ mandatov v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je sicer dobila Slovenska kmečka zveza, ki je del Slovenske ljudske stranke. Kot najverjetnejšega kandidata za predsednika Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije se tako omenja Marjana Podobnika, predsednika SLS, ki je bil tudi izvoljen v svet, saj je v Mariboru dobil 43 od 49 možnih elektorskih glasov.

Ravno tako je v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije prišel, kot že omenjeno, nekdanji mariborski župan in trenutni državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler. 

Komentarji (6)

Navijac (ni preverjeno)

On je tako svetovni fenomen za kmetovanje.Specializuran za lubenice in prasice.Cudno da tega uspeha izpred vec kot 10 let ne predava na kmetijskih fakultetah in podaja cudezno formulo uspeha bodocim kmetom,da ne bodo samo cakali subvencij-)

Čergoli (ni preverjeno)

Bravo Kangla, ti si car samo naš Čoba te nabije v šupak.

Off (ni preverjeno)

Ubogi kmeti ! To je huje kot najhujša ujma.
Po vsaki ujmi se kmetje poberejo .....tak pa je gotovo.

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Zdaj bo lahko kmetom svetoval kaj delajo narobe in kako se lahko obogatijo. Nič lažjega. On se je ljubiteljsko ukvarjal z kmetijstvom in prišparal par sto jurjev.

goostt (ni preverjeno)

Sposoben kmet, le zakaj se s tem ne ukvarja profesionalno ?!
Verjetno zato ker koristi metode in znanja iz prejšnjega režima, malo kradi malo radi i dobro živi !!

In reply to by Mariborcan1970 (ni preverjeno)

nagajivček (ni preverjeno)

dermol ma virus in je zanić (župnik) kanglica pa napreduje, čeprav granitne kocke še čakajo po bući !

Starejše novice