Foto: Bobo
Po tem, ko je postalo jasno, da se obetajo menjave na čelu okoljskega in kmetijskega resorja, naj bi bilo danes več znanega o nadaljnjih korakih ministrov Uroša Brežana in Irene Šinko.

Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan naj bi po neuradnih informacijah že odstopil. Ni pa še jasno, ali bo to storila tudi ministrica za kmetijstvo Irena Šinko ali bo premier Robert Golob v državnem zboru poslal predlog za njeno razrešitev.

Zamenjava ministrice Irene Šinko

Na seznamu pomanjkljivosti v delu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Šinko naj bi bilo sicer med drugim neučinkovito delo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

S predsednikom vlade Robertom Golobom sta se o razhodu pogovarjala v torek, pri čemer po besedah Šinko premier ni predstavil razlogov za njeno zamenjavo. Kot je še dejala, je Golobovo sporočilo o njenem odhodu sprejela kot normalno dejstvo.

Predlog za njeno razrešitev predvidoma še danes

Vendar pa glede na dosedanje izjave Irene Šinko najverjetneje ne bo odstopila sama, pač pa naj bi pustila, da »jo razreši Državni zbor, ki jo je tudi imenoval«.

Ali bo torej premier Robert Golob sam podal predlog za njeno razrešitev, bi utegnilo postati jasno danes.

Z ministrskega položaja pa se bo moral posloviti tudi minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan, ki naj bi odstop danes podal sam, je neuradno izvedela STA. Pri Brežanu naj bi bila težava predvsem v prepočasnih postopkih pri izvedbi sanacijskih ukrepov po nedavnih ujmah. Na tem resorju naj bi si želeli nekoga bolj odločnega.

Hkrati se ob napovedani interpelaciji obeta zahtevno obdobje za ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, nad katero se zgrinjajo očitki, povezani z visokimi stroški službene poti v New York in razpisom za nevladne organizacije.

Ministrica, ki je do zdaj še imela podporo premierja in matične stranke Gibanje Svoboda, naj bi prav tako danes stopila pred novinarje.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Po moji oceni bi bilo manj ponižujoče, če odstopi sama, kot pa, da jo zanesejo vun.

Franc s Piramide

Nima smisla zamenjevati le posamezne ministre. Cela vlada je neposobna in ne samo to, škodljiva je!

Nabijanje davkov za to, da se potem paraziti valjajo v denarju.

Zdravstvo je v dreku. Sodstvo je v dreku. Šolstvo je zanič. Gospodarstvo tone. A paraziti pa še kar cuzajo.

janban

Podpiram ministrico, Golobo je treba dat vetra. Nesposobneš nesposobni, njega bodo odnesli vun.

doko iz srbije (ni preverjeno)

takoj ko babo skinejo bom prodal v Slovenijo
50 vagonov sliv ki so špricane s strašnim strupom, ki je v EU PREPOVEDAN
VERBOTEN

In reply to by janban

orožnik (ni preverjeno)

In novi minister bo baje Šarec, ki ima z kmetijstvom veliko skupnega, puško je že vrgel v koruzo, torej, po Golobovo, lahko minestrstvo vodi vsak bebec, celo dva.

Starejše novice