V mariborski javnosti je v jutranjih urah zaokrožila novica, da so neznanci s pomočjo eksplozije poškodovali restavracijo Rožmarin.

Pred mesecem dni poškodovana steklena vrata na vhodu v Hotel Maribor na Koroški cesti. Včeraj z granitno kocko razbita šipa na Gostilni Maribor. Danes zjutraj, ob približno 3. uri, eksplozija v restavraciji Rožmarin

Mariborski župan Saša Arsenovič je bil pred časom bil lastnik in direktor Galerije Gosposke, pod katero spadata restavracija Rožmarin ter Gostilna in Hotel Maribor. Od prevzema županske funkcije pa je Arsenović le še lastnik podjetja. 

Arsenovič: Izvedli bomo vse cilje, ki smo si jih zastavili, ne glede na ta pritlehna dejanja

»Žalosten sem, da se je kljub odličnemu začetku dela ekipe in sodelavcev sedaj zgodil že tretji napad na lastnino Galerije Gosposka,« napade komentira Arsenovič in dodaja: »To z eksplozivnim telesom v mojem rodnem mestu me res žalosti, situacija je zelo resna. Ne želim, da bi prišlo celo do ogrožanja ljudi pri teh nespametnih početjih, ki nimajo v resnici nobenega razloga.« 

Napade na politične osebe v Mariboru v zadnjih mesecih je označil za »politično obarvano početje« in spomnil, da so neznanci obračunali tudi s poslanko in mariborsko mestno svetnico Lidijo Divjak Mirnik, pred tedni pa so se nepridipravi znesli tudi nad prostori stranke Levica v Mariboru

»Sporočam, da stojim namenoma tukaj. Za mano je kip generala Maistra, da boste videli in vedeli, da se ne bojim in se ne pustim ustrahovati v Mariboru, sploh pa ne, ker vem, da delam izjemno pošteno in bomo izvedli vse cilje, ki smo si jih zastavili, ne glede na ta pritlehna dejanja,« je še dejal.

Gre za stopnjevanje groženj? »Upam, da ne.«

»Red, poštenost in transparentnost uvajamo na mnogih področjih, lahko da je marsikje kdo nezadovoljen. Morda se tudi komu zdi, da bi kaj lahko bilo zgrajeno prej ali dražje, kot bi lahko ali moralo biti. Sporočam, da bo Zdravstvena postaja Tezno zgrajena takrat, ko bo to prav in po pravi ceni, enako velja za stadion, enako velja za ureditev mestnega jedra,« nadaljuje mariborski župan.

Na vprašanje, ali je dobil napovedi, da bi se to lahko zgodilo, oziroma grožnje, je odgovoril: »Napovedi, da, groženj pa ne.« Ob tem je pojasnil: »Govorilo se je že dolgo, da če mislim posegati v vse to, kar obljubljam že ves čas in za kar sem bil izvoljen, da bom naletel na težave in, kot kaže, so težave tukaj. Bomo jih rešili.« Podrobnosti ni želel razkriti. 

V prvih dveh napadih je šlo za obračune z granitno kocko, zdaj pa za napad z eksplozivnim telesom. Se grožnje stopnjujejo? »Upam, da ne. Kam pa mislite, da se še lahko stopnjuje, smo že na eksplozivu. Kaj še mamo?«

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so ponoči, že ob 2.35 uri, ugotovili, da je neznani storilec poškodoval steklo lokala Rožmarin. Pri tem nobena oseba ni bila poškodovana, nastala je le premoženjska škoda. Ogled kraja uradno pregonljivega kaznivega dejanja so si ogledali policisti in kriminalisti.

Motiv za dejanje in višina škode zaenkrat nista znana. Po besedah Arsenoviča je škoda visoka več tisoč evrov.

Komentarji (6)

Arsiooooo (ni preverjeno)

Naj se posvetuje z tesnim so prijateljem Bećirijem????bo to on poštimal>

markow83 (ni preverjeno)

Favšija.

Marko 1972 (ni preverjeno)

Kaksni frajerji, sredi noci gredo razbit šipo. Ti so pa res pogumni! Strahopetec bi svoja nestrinjanja izrazil glasno in odlocno, samo najvecji junak bo razbijal sipe sredi noci.

Katja7 (ni preverjeno)

ON lastnik?????Vsi lokali so pod hipoteko,lastniki so financne hise.Tip je zapufan do konca.

Simon3 (ni preverjeno)

Obsojanja vredno, sprevrženo dejanje ljudi, ki ne morejo vec imeti osebnih financnih koristi pri milijonskih projektih. Zadnje case Roman Kriznjak zelo spuka in grozi zupanu in njegovi ekipi, motiv je logičen - osebne koristi in povezava z prejsnjim županom... Slej kot prej se bo razvedelo kdo stoji za tem.

Frančišek (ni preverjeno)

Jejhatana!
Pokličite Miličarje, specialiste za Kanglerja, da razrešijo zadevo!
Spitzen Luleki.

Starejše novice