Foto: Jure Banfi
Za danes, ob 16. uri, predvidena seja sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor odpade.

Seja sveta Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, na kateri naj bi med drugim obravnavali začetek postopka razrešitve generalnega direktorja Antona Crnjaca, ki je bila napovedana danes, ob 16. uri, v sejni sobi klinike za pediatrijo, zaradi nesklepčnosti odpade, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Crnjac je zasedel direktorsko mesto junija 2021, potem ko je njegov predhodnik Vojko Flis po izteku štiriletnega mandata zapustil Univerzitetni klinični center Maribor.

Pred tem strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo je bil takrat edini kandidat za direktorja.

V obdobju med leti 2004 in 2010 je bil že strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, sicer pa je torakalni kirurg in neuradno blizu SDS. O njegovi zamenjavi se je zato špekuliralo že vse od menjave vlade pred letom dni.

Njegovo razrešitev je časnik Dnevnik napovedoval že za prejšnjo sejo sveta zavoda, a je bil direktor takrat odsoten iz zdravstvenih razlogov. Predsednik sveta zavoda Aleš Šabeder, ki je na tem položaju od julija lani, tega takrat ni želel komentirati.

Crnjac je takrat za Dnevnik povedal, da ne vidi razlogov za zamenjavo, saj je prepričan, da zavod vodi uspešno.

V 11-članskem svetu zavoda je šest predstavnikov ustanovitelja, torej države. Enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice.

Komentarji (4)

orožnik (ni preverjeno)

Flis se je poizkusil, kot politik, na županskih volitvah Golobove svobode, propadel, še Kangler ga je prehitel in kje bo lepše, kot nazaj na glavni stolček UKC. Kot piše v članku, sedanji diši po Janševi SDS, kar pa je za absolutista Goloba nevzdržno. Če menjava direktorje kravjih farm (Ihan), ki niso njegovi, čemu ne bi še glavnega mariborskega zdravnika.

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

A Flis to je tisti miniaturni brez zobi Bill???

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Pujsa Pepa (ni preverjeno)

Eksluzivna novica! Iz zanesljivih virov sem izvedela, da bo novi dir. UKC Maribor VELIKI KANGLA namestnik pa bo Aksentije Persenovič imenovan Spyder.

broomnosy (ni preverjeno)

Prelomna poročila! Kot sem slišal, bo kot naslednji namestnik direktorja UKC Maribor VELIKI KANGLA prevzel Aksentije Persenovi, pogosto znan kot Spyder. https://dumbwaystodie.io

Starejše novice