FOTO: Mediaspeed
Stečajni upravitelj propadlega Vinaga je potem, ko se je prejšnji teden iztekel rok za oddajo ponudb v novem poskusu prodaje celotnega kompleksa, danes te skupaj s predstavniki ločitvenega upnika - Raiffeisen banke te tudi odprl.

Med šestimi ponudbami je po besedah stečajnega upravitelja propadlega mariborskega vinarja Vinaga Simona Prelogarja ena prispela iz tujine, sicer pa se dva ponudnika zanimata samo za proizvodni del premoženja, poroča STA. Torej novo klet v Košakih in Vinagove vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini, en ponudnik pa je oddal ponudbo za staro klet v središču mesta.

Prelogar je še dodal, da bo najprej poskušal prodati poslovno celoto, po besedah Prelogarja so bile vse tri prejete ponudbe zelo konkurenčne. Dokončna odločitev je sicer odvisna od ločitvenega upnika, ki se bo o tem odločil do naslednjega tedna.

Bo s tokratnim poskusom prodaje storjen vsaj korak naprej?

Stečajni upravitelj je optimističen. Če namreč ločitveni upnik ne bo sprejel nobene ponudbe, namerava stečajni upravitelj staro klet v središču mesta izročiti njemu, sam pa bo nato nadaljeval pogajanja s ponudniki, ki jih zanima nakup ostalega premoženja.

Večer sicer piše, da so bile ponujene kupnine za nakup poslovne celote po neuradnih informacijah precej blizu, a so bile vse bistveno nižje od 1,96 milijona evrov, ki jo je na lanski dražbi ponudil ameriški poslovnež James Lukežič

Ta je takrat celo že podpisal pogodbo, a pozneje ni poravnal kupnine. Z njim še vedno teče sodni postopek, saj zahteva vračilo 180.000 evrov vplačane varščine.

Starejše novice