FOTO: Mediaspeed
Podjetje Metalka Commerce je plačalo kupnino v višini milijon evrov za kompleks Vinaga, poroča STA. Milijon evrov je bilo nakazanih v petek, lastnik Vinaga pa bo podjetje uradno postalo čez mesec dni.

Metalka Commerce bo uradno postala lastnica Vinaga čez mesec dni, ko bo sodišče izdalo sklep o izročitvi in bo ta postal pravnomočen, je za STA povedal stečajni upravitelj Simon Prelogar.

Po več kot treh letih neuspešnih dražb bo tako kompleks Vinaga, ki je v stečaju od spomladi 2014, več kot očitno končno dobil novega lastnika. Stečajni upravitelj je decembra prejel šest ponudb. Ker banka s ponudbami ni bila zadovoljna, je stečajni upravitelj ponudnike pozval k oddaji zvišanih zavezujočih ponudb in plačilu 50.000 evrov varščine.

Ponudbo je oddalo le podjetje Metalka Commerce, ki sicer sodi pod okrilje poslovneža Marjana Pišljarja. Stečajni upravitelj propadlega mariborskega vinarskega podjetja je sprejel kupnino milijon evrov, ki jo je Metalka poravnala na zadnji dan roka.

 

Kupnina je bistveno nižja od 1,96 milijona evrov, ki jo je na dražbi oktobra 2017 ponudil ameriški poslovnež James Lukežič. Ta je takrat celo že podpisal pogodbo, a pozneje ni poravnal kupnine. Z njim še vedno teče sodni postopek, saj zahteva vračilo 180.000 evrov vplačane varščine.

Premoženje Vinaga poleg stare kleti v središču Maribora med drugim vključuje še novo klet v Košakih ter vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini. V paketu so tudi blagovne znamke Mariborčan, Bakhus, Royal in Lisičkino vino ter pravice do uporabe imena Vinag.

Komentarji (1)

Karl (ni preverjeno)

Srečno! Naj živi Vinag!

Starejše novice