V javnosti so se začeli kazati prvi obrisi nove vlade, stranke naj bi se dogovorile tudi o razdelitvi ministrskih resorjev. Bo na ministrski stolček sedel tudi mariborski dekan?

Po poročanju Dela, naj bi SDS pripadalo pet ministrstev in dva resorja brez listnice, to so ministrstva za finance, zunanje zadeve, za infrastrukturo, za kulturo in za Slovence po svetu. SMC naj bi dobila štiri resorje in sicer gospodarstvo, pravosodje, javno upravo in izobraževanje, NSi ministrstvo za delo, infrastrukturo in za obrambo, DeSUS pa naj bi pripadla kmetijski in zdravstveni resor.

V medijih so se pojavila namigovanja, da naj bi na ministrski stolček sedel tudi Mitja Slavinec, član SMC in dekan mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko. Slavinec naj bi zasedel ministrski stolček na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Za odziv smo poklicali tudi Slavnica, ki pa zadeve ne želi kometirati.

Stranki SMC naj bi po pisanju Dela pripadlo tudi mesto predsednika državnega zbora. Krožijo pa tudi nekatera imena prihodnjih ministrov oziroma ministric, Zdravko Počivalšek naj bi ostal na čelu gospodarskega ministrstva, Aleksandra Pivec pa na kmetijskem, ministrski stolček naj bi zasedel tudi Matej Tonin, omenja se ga kot ministra za obrambo.

Krivec je sicer povedal, da je kadrovski razrez stvar naslednjih korakov, na Twitterju pa se je oglasil tudi Janez Janša, ki je zanikal navedbe, da naj bi bili ministri že znani.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Nekdanji LDS-ovec in simpatizer SDS ! Vsi se zbirajo nazaj v jato ....kdaj pride Bavčar ?

Starejše novice