FOTO: Jan Rozman
Očitki zaposlenih na mariborskem letališču nakazujejo, da bi DRI z neizplačevanjem nadur in varčevanjem na račun varnosti zaposlenih lahko fiktivno prikrivala visoke stroške upravljanja mariborskega letališča.

Državna Družba za razvoj infrastrukture, DRI upravljanje investicij, ki trenutno upravlja z mariborskim letališčem, po pričevanju skupine zaposlenih, ki želi ostati anonimna (imena in priimke hranimo v uredništvu), poskuša težavo z visokimi stroški, ki so občutno višji od načrtovanih, reševati tudi na plečih delavcev.

Poročali smo že, da je namesto 112.600 evrov stroškov na mesec, ki jih predvideva pogodba z ministrstvom za infrastrukturo, DRI le za polovico julija s 140.000 evri močno presegel finančni načrt, tudi avgusta pa je država s 125.000 evri stroškov presegla načrtovane izdatke.

Visoki stroški upravljanja z letališčem pa nastajajo kljub precej nenavadnim varčevalnim ukrepom, tudi na račun varnosti zaposlenih. Upravljalec zaposlenim namreč še vedno ni zagotovil primernih delovnih oblačil in zaščitnih čevljev, ob tem pa naj bi morali na hrupnem letališču delati celo brez glušnikov.

Z DRI na vprašanja Mariborinfo odgovarjajo, da je postopek nabave za dodatna oblačila in opremo še vedno v teku.

»DRI je ob prevzemu letališča v upravljanje za gasilsko službo nabavil ustrezno gasilsko opremo (zaščitne obleke, čelade, obutev, rokavice, telovnike, čepke za zaščito sluha …). DRI je dolžan vse nabave izvajati skladno s predpisi o javnem naročanju; za nabavo dodatnih oblačil/opreme (hlače, srajce, suknjiči, kape, rokavice, glušniki …) je v teku postopek nabave,« odgovarjajo na očitke zaposlenih.

Na gasilskih oblačilih še zmeraj našitki z imeni domnevno jeseniških gasilcev

Kot nam je zaupala skupina zaposlenih, so na nepravilnosti že večkrat opozorili vodstvo, nazadnje pred napovedanim inšpekcijskim nadzorom. 

»Prejeli smo zaščitne obleke tujih delavcev, ki so jih po vsej verjetnosti uporabljali kot industrijska intervencijska gasilska oblačila v Jesenicah. Na njih so še vedno našitki z imeni in priimki teh ljudi,« nam je zaupal eden izmed zaposlenih, ki se ob tem ne sprašuje le o varnosti pri delu, temveč tudi ustrezni reprezentativnosti oblačil na mednarodnem letališču, saj so na oblačilih zapisana neustrezna imena.

DRI v odgovorih na vprašanja Mariborinfo o tem, ali so delavci res oblečeni v rabljena gasilska oblačila, priznava uporabo rabljenih delovnih hlač med zaposlenimi.

»Gasilci so ob prevzemu letališča v upravljanje s strani DRI prejeli ustrezno gasilsko opremo – med drugim tudi nove gasilske hlače. Glede delovnih hlač, ki jih nosijo v času pripravljenosti, je bilo z zaposlenimi dogovorjeno, da se kot začasna rešitev priskrbijo rabljene delovne hlače. Nove (delovne hlače) bodo gasilci prejeli, ko bo uspešno zaključen postopek nabave,« trdijo.

Fotografija nestreznih oblačil, ki jih uporavljajo na Letališču Edvarda Rusjana Maribor.

Letala naj bi usmerjali delavci brez ustreznih licenc

Upravljalec letališča pa naj bi se spopadal tudi s kadrovsko stisko, ki jo sicer skuša reševati z razpisi za nove sodelavce, a neuspešno. Tako naj bi se občasno dogajalo tudi to, da obvezne službe na letališču, kot je na primer usmerjanje letala ob pristanku, opravljajo zaposleni brez potrebnih licenc

Po mnenju nekaterih zaposlenih naj tako letališče ne bi bilo sposobno zagotavljati visokih mednarodnih varnostnih standardov, tudi iz vidika gasilskega reševanja, saj se po besedah zaposlenih zastarela gasilska vozila pogosto kvarijo in naj ne bi bila primerna za posredovanje.

Z DRI so zgolj na kratko odgovorili, da ta informacija ne drži.

Zaposleni: Delodajalec ne izplačuje nadur.

Zaradi neurejenih delovnikov, ki po besedah zaposlenih trajajo tudi več kot 13 ur, se številnim nabirajo nadure. Eden izmed zaposlenih naj bi jih julija in avgusta nabral občutno več kot 40, a naj nobene doslej še ne bi dobil izplačane. Delavci sumijo, da s tem DRI skuša le fiktivno obdržati stroške v okviru načrtovanega, a jih dejansko zgolj prestavlja iz meseca v mesec.

»V obdobju od julija do konca septembra je bilo skupaj odrejenih 128 nadur, ki so bile v celoti izplačane,« odgovarja DRI na vprašanje, koliko nadur so zaposleni nabrali v obdobju od julija do konca septembra in na kakšen način poteka izplačevanje. Podrobnosti o tem, kako poteka izplačevanje, niso razkrili.

Zanimalo nas je tudi, kakšne so bile dosedanje ugotovitve inšpekcijskih nadzorov glede varnosti pri delu in glede izpolnjevanja mednarodnih varnostnih standardov za letalski promet.

Z DRI so pojasnili, »da na podlagi inšpekcijskih nadzorov Agencije za civilno letalstvo glede varnosti pri delu ni bilo ugotovljenih nobenih nepravilnosti, glede izpolnjevanja mednarodnih varnostnih standardov pa zgolj manjša neskladja, ki bodo odpravljena v podanih rokih«. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marjan56 (nepreverjen)

Kaj te imajo za delati na MB letališču??? Lahko so srečni, da se jih plačuje za dihanje zraka.

Starejše novice