Foto: Bobo
Pred slovesnostjo ob začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce-Pince sta se predsednika slovenske in madžarske vlade Robert Golob in Viktor Orban danes opoldne sešla na delovnem kosilu v Mariboru.

Ob prihodu predsednika slovenske in madžarske vlade Robert Golob in Viktor Orban nista dajala izjav.

Popoldne bosta sicer premierja skupaj s hrvaškim gospodarskim ministrom Davorjem Filipovićem sodelovala na slovesnosti ob začetku rednega obratovanja daljnovoda Cirkovce-Pince, ki povezuje elektroenergetske sisteme treh držav.

Foto: Bobo

Orban po dveh letih znova v Sloveniji

Orban je prišel na obisk v Slovenijo nekaj več kot dve leti po tistem, ko je skupaj s prejšnjim premierjem Janezom Janšo in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom obeležil začetek del za postavitev tega 2x400-kilovoltnega prenosnega daljnovoda, ki predstavlja prvo sistemsko povezavo elektroenergetskih omrežij Slovenije in Madžarske, obenem pa se navezuje tudi na hrvaško omrežje.

Družba Eles je z izgradnjo daljnovoda zaključila gradnjo v sklopu največje investicije v infrastrukturo prenosnega omrežja. Novozgrajena mednarodna povezava bo po napovedih zagotovila stabilnejše in zanesljivejše delovanje elektroenergetskega sistema Slovenije.

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo
Foto: Bobo

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Remi (nepreverjen)

Kaj flaš imajo v ozadju . To je Arsenovičeva vinoteka .

Surfeiter (nepreverjen)

Prišel Orban, da nas obere ko slivo ... eeeeeeeee, neće moći ove noći Orbane ... plešasti je na smetišču zgodovine ...

Vejpa (nepreverjen)

Debeli Fuk. ti si na smetišči preteklosti, sedanjosti pa prihodnosti že od sfojoga rojstva.

Starejše novice