Predsednik mestnega odbora NSi Maribor Bernard Memon poziva naj se zoper nevladne organizacije v primeru neuspele pritožbe na izdano okoljevarstveno soglasje za projekt Magna terja civilno odškodninsko odgovornost.

V luči napovedane pritožbe zoper okoljevarstveno soglasje Magne s strani Alpe Adria Green, kar smo pred dnevi razkrili na Mariborinfo, se je oglasil tudi Bernard Memon, predsednik mestnega odbora NSi Maribor. Slednji poziva naj vlada, Mestna občina Maribor, Občina Hoče - Slivnica in drugi zoper katero koli nevladno organizacijo v primeru neuspele pritožbe na izdano okoljevarstveno soglasje za projekt Magna terjajo civilno odškodninsko odgovornost.

»Pozivam in pričakujem, da bodo posredno in neposredno oškodovani udeleženci - Vlada Republike Slovenije, Mestna občina Maribor, Občina Hoče - Slivnica in drugi, ki imajo poslovno-gospodarski (javni) interes vezan na potencialni prihod koncerna Magne v Občino Hoče - Slivnica, proti morebitnim pritožnikom oziroma nevladnim organizacijam, ki v postopku načrtovane investicije nastopajo kot stranski udeleženci, v primeru njihove neuspele pritožbe na izdano okoljevarstveno soglasje za projekt Magna, sprožili civilno odškodninsko odgovornost,« je zapisal Memon.

Po njegovih besedah je gospodarsko stanje in stanje na področju zaposlovanja v vzhodni Sloveniji resno in ne dopušča »igračkanja« na račun prebivalstva, ki se dnevno spopada s preživetjem:

»Zato je nujno, da tisti, ki s posameznimi ukrepi neupravičeno zavlačujejo postopke ali brez resnih argumentov onemogočajo svobodno gospodarsko pobudo ter prihod tujih investitorjev, v primeru, da načrtovana tuja investicija zaradi navedenih razlogov ne uspe, tudi odškodninsko odgovarjajo.«

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nina Kumperščak (nepreverjen)

Absolutno se strinjam z razmišljanjem gospoda Memona.

Opozorila pa bi, da je v članku napaka, ki se pojavi večkrat. Moralo bi pisati "... v primeru USPELE pritožbe na izdano okoljevarstveno soglasje za projekt Magna terja civilno odškodninsko odgovornost..." namesto "neuspele", saj se beseda "uspeh" nanaša na besedo "pritožba" in ne na "soglasje".... Torej v primeru, da je pritožba na okoljevarstveno soglasje uspešna se mora zahtevati odškodnina od nevladne organizacije.

Bernard Memon (nepreverjen)

Spoštovana gospa Kumperščak,
Hvala za izkazano podporo.
V članku ni napake, ker sem želel opozoriti, da če se nevladne organizacije pritožijo, v kasnejšem postopku pa se ugotovi, da iz okoljevarstvenega področja nič ni vprašljivo ali problematično, ter se zaradi porušene časovnice (zavlačevanja) investitor zaradi navedenega neupravičenega zavlačevanja umakne iz Slovenije, da v tem primeru nevladne organizacije tudi odškodninsko odgovarjajo.
Sami veste, da je bila ključna časovnica, ker se je potencialnemu investitorju mudilo s pripravljalnimi deli, ker gospodarstvo deluje na podlagi racionalnih predpostavk (kar je povsem razumljivo).
Menim, da če se nekdo pri tako pomembni investiciji pritoži mora imeti v rokah močne argumente, da je okoljevarstveni vidik (kljub predhodnemu pozitivnemu mnenju pristojnih institucij) vprašljiv.
lp,
Bernard Memon

In reply to by Nina Kumperščak (nepreverjen)

HA HA HA (nepreverjen)

prav imajo NSi

krmača (nepreverjen)

katera agencija za zaposlovanje je sponzor NSi ?? Prekarci/hlapci v akcijo , NSi vas rabi , volite jo !!

In reply to by HA HA HA (nepreverjen)

Starejše novice