Vožnja z gondolo bo dražja, razprava o novih cenah v četrtek.

Na četrtkovi 34. redni seji Mestnega sveta Mestne občine Maribor je predvidena tudi razprava o novem ceniku prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico na Mariborsko Pohorje.

Kot je mariborski župan Saša Arsenovič izpostavil na današnji kavi z novinarji, je cena vožnje nevzdržna. »Treba je bilo narediti nov elaborat, en del leti na elektriko, en del pa na pravilno, zakonito obračunavanje amortizacije,« je povedal župan.

Za eno vožnjo z gondolo moramo danes odšteti štiri evre, za povratno vožnjo pa šest evrov. Otroci od šest do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in starejši občani nad 65 let, morajo za eno vožnjo plačati dva evra, za povratno pa tri evre. 

Cena letne karte bo po vseh verjetnosti ostala ista

Kot pravi Arsenovič, je pred njimi velik izziv prilagoditev in uskladitev cen prevozov, »kjer pravzaprav sedaj iz proračuna v višini več sto tisoč evrov in proti milijonu, sofinanciramo tudi obiskovalce Pohorja, ne nujno meščane,« poudarja Arsenovič.

Interes meščanov bodo tako poskušali zaščititi z nespremenjeno ceno letne karte, ne glede na to, da bo nova cena bistveno večja.

Največja razlika bo pri enkratnih prevozih, saj si proračun v tem letu, ob vseh podražitvah in tekočih investicijah, ne more privoščiti »še sofinanciranje luksuza vožnje z gondolo na Pohorje,« še dodaja župan.

Enosmerna vožnja devet evrov?

Nove cene voženj trenutno še niso znane, vendar pa je bilo na spletni strani Mestne občine Maribor že objavljeno gradivo za četrtkovo redno sejo, ki je vsebovalo tudi točko »Sprememba cenika prevoza potnikov s krožno kabinsko žičnico (gondolo) na Mariborsko Pohorje.«

V objavljenem predlogu, naj bi enosmerna vožnja za odrasle znašala devet evrov, povratna pa 13 evrov. Za otroke, mladino, študente in starejše nad 65 let pa naj bi enosmerna vozovnica znašala pet evrov, povratna pa sedem evrov.

Župan je nato omenjeno točko in gradiva umaknil iz obravnave. Danes pa je povedal, da točne nove cene strokovnjaki še računajo, zato bodo znane kmalu, o njih pa se bo razpravljalo tudi na četrtkovi redni seji.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Pohorje je očitno zelo daleč stran od Glavnega trga. Daleč od oči, stran od srca.

Pod totim županom se je vse svinjsko podražilo, od komunale do prevozov. Arsenoviću je odklenkalo, bomo raje drugega župana izvolili.

Mbb (nepreverjen)

Vsak župan poskrbi za svoja komunalna podjetja !

In reply to by Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

Fischer (nepreverjen)

Oderuhi

Mbb (nepreverjen)

Za ceno 25 € dnevno lahko tujci in naši BIKE DIWNHILL kolesarji uničujejo naravo in brezplačno kampiranje na parkirišču pod gondolo . Mariborčani bojkotiranje nakupa letnih kart in vožnje z gondolo bo streznila občinske birokrate in župana .

Matejko (nepreverjen)

Ne pozabite kdo čisti Pohorje in ureja pohodne poti ! DOST MAM banda .

In reply to by Mbb (nepreverjen)

Ata od bajkera (nepreverjen)

Bedak.
Kdaj si te nazadnje seksal?

Unicujes ti ki na pohorju niti evra ne pustis.
Mi bajkeri pa vanj vlagamo. In to tisoce eurov!

In reply to by Mbb (nepreverjen)

Starejše novice