Slovenski E-forum napovedal pritožbo na soglasje Magni, saj naj bi bila v procesu izdaje okoljevarstvenega soglasja storjena procesna napaka. 

Čeprav je še danes zjutraj Radio Slovenija poročal, da Gorazd Marinček, predsednik okoljske nevladne organizacije Slovenski E-forum, ne bo podal pritožbe, kaže, da ta informacija ne drži. Po poročanju Večera je namreč Marinček napovedal pritožbo na soglasje Magni, saj naj bi bila v procesu izdaje okoljevarstvenega soglasja storjena procesna napaka. 

Vlogo za izdajo soglasja naj bi namreč vložila nepooblaščena oseba. Po pritožbi Slovenski E-forum pričakuje, da se vsi ukrepi, ki so jih okoljevarstveniki dorekli z Magno v procesu, vpišejo v soglasje, poroča Večer.

E-forum naj s tem ne bi rušil projekta, ampak nameravajo doseči, da se v času do vnovične izdaje soglasja vanj vnesejo vsi dogovori in zaveze, ki jih je dala Magna v zadnjih tednih okoljevarstvenim organizacijam. Ko bo to zapisane v soglasju, se bodo v E-forumu odpovedali vsem ostalim upravnim postopkom, je za Večer povedal Marinček. Po mnenju Marinčka ta postopek ne bi smel trajati dalj kot do 10. septembra.

Na sestanku s Sovičem in Križmanom

Predstavniki slovenskega E-foruma so se sicer danes udeležili neformalnega sestanka, ki sta ga pripravila nekdanja mariborska župana Boris Sovič in Alojz Križman za okoljevarstvene organizacije. Na sestanek jih je prišlo šest, in sicer predstavniki Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije TRS, Zveza ekoloških gibanj, Umanotere, Inštituta za politike prostora, Ekologov brez meja ter Slovenskega E-Foruma.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice