Notranji minister in generalni direktor policije sta se danes mudila v štajerskih koncih. V Središču ob Dravi so ju pričakali nezadovoljni protestniki.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić sta se danes mudila na obisku na območju Policijske uprave Maribor, kjer sta se seznanila s tukajšnjimi varnostnimi in migracijskimi razmerami.

Poklukar in Jušić sta se najprej odpravila v Ormož in še nato v Središče ob Dravi. Brez prisotnosti medijev sta obiskala Policijsko postajo Ormož, ki nadzoruje obmejno območje tudi v Središču ob Dravi.

Po opravljenih obveznostih v Ormožu sta se napotila v Središče ob Dravi, kjer ju je na občini sprejel župan Toni Jelovica. Govorili so o problematiki migrantov in azilnega doma, ki naj bi bil začasno izpostavljen znotraj občine.

Nato je sledil še ogled nekdanjega mejnega prehoda Središče ob Dravi, kjer je v načrtu izpostava azilnega doma. Tam so ju pričakali nezadovoljni občani, ki močno nasprotujejo izgradnji azilnega doma.

Minister Poklukar je v izjavi povedal, da je glavna tihotapska pot še vedno speljana preko Dolenjske regije, so pa vedno več primerov zaznali tudi v tem delu Slovenije. 

»Policijska uprava Maribor je v tem delu izredno učinkovita, razbita je bila tudfi tihotapska združba, verjamem, da bodo temu posvetili še posebno pozornost.«

V zadnjem času se je povečalo število nezakonitih prehodov migrantov iz Sirije, Afganistana in Turčije, ki so na poti v ciljno državo Avstrijo in Nemčijo, je dodal. 

»Pričakali so me občani, ki so izrazili svoje nestrinjanje s postavitvijo azilnih kapacitet. Z gospodom županom danes nisva našla skupnih točk, je pa za varnost poskrbljeno. S pogovori z županom in občani sem zadovoljen. Razumem stisko in protest občanov. Na tem območju bomo zagotovili varnost občanov Središča ob Dravi in celotne regije.«

Azilni sistem je mednarodni inštrument, ki se ga zlorablja. Osebe povečini v 24 urah zapustijo Slovenijo in se odpravijo v ciljne države. Slovenska policija je pri prijemanju storilcev - tihotapcev - izredno aktivna in tako se polnijo tudi slovenski zapori, je zaključil minister.

Komentarji (20)

Mb-11 (ni preverjeno)

Ti naši politiki se mi kar smilijo saj vse delajo po naročilu eu nesposobnežev. Sicer ne bi rabili kandidirat. Pa kdo si vendarle želi to drhal med nami.

Šumar (ni preverjeno)

Zatučt Pokljukarja pa onega čefurja

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

janek_1 (ni preverjeno)

Ce so rekli NE, potem je NE. Ne vem, kaj se delajo norca ti v LJ?!!

Politik (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa saj nekje pa morajo biti,če ne tam bo pa bližje vam.Naj bo raje tam.

orožnik (ni preverjeno)

Aha, "Azilni sistem je mednarodni inštrument, ki se ga zlorablja" in Poklukar, dodati bi moral, da ste k temu v 99 procentih pripomogli levičarji.

janban

Kaj se sedaj pritožujete? Golob je pred volitvami lepo povedal, podrli bomo ograje, povabili migrante, ter izterali janšiste. Štiristo tisoč vas je volilo za pernatega in sedaj imate kar ste volili.

Ha ha (ni preverjeno)

Skilavi izdajalec slovenskega naroda-odstopi iz funkcije!!!!

Ahaha (ni preverjeno)

Hahaha...skilavi te je naredil

In reply to by Ha ha (ni preverjeno)

Ha ha (ni preverjeno)

Tebe je pa naredila jugoslovanska levicarsko komunisticna psica parjena s pesom!!!!bariceviiiiićčć/bulmastifffff.....

In reply to by Ahaha (ni preverjeno)

janek_1 (ni preverjeno)

ta ne ve, kam gleda. Ali levo, ali desno, ali gor, oz dol. ODSTOPI!!!

Antiyuga (ni preverjeno)

Ali taki dogodki niso podobni kot 1991-vas vprasam-tudi takrat so jugoslovanski izdajalci hoteli na silo s slovenskim narodom-vemo kako se je koncalo!!!!KO za jugoslavijo!!!!!in to velik!!!!

In reply to by janek_1 (ni preverjeno)

Politik (ni preverjeno)

dajte ni'nekje pa morajo biti'zato je boljše ob meji kontrolirano imeti.Naj kar tam ostane.

Politik (ni preverjeno)

Pa saj to so ,kot so pisali,kader ki ga potrebujemo'recimo ,to so ,fiziki,inženirji doktorji...itd..Azil v vsak kraj,bogi ljudje ,a ne vidite ,da so same družine?večina je žensk,gospodinj z minimalno 6timi otroki in očeti doktorji.Dajte jim prostor in hrano,mi bomo že potrpeli.Važni so oni ne mi.Hočejo samo svojo hišo ,parcelo,in doktorsko službo Joj,kako jih ne razumete.

ocultism (ni preverjeno)

Posiljevalci mladoletnih zensk in morilci -golobji komunisticni drek vas vabi v slovenijo!!!!!slovenija migrantom-slovenci se izseljujejo!!!!tu imate zdaj komuniste in levicarje-kar ste volili- zerite!!!!

JBT (ni preverjeno)

Ali je Središče ob Dravi je najbolj primerno za azilante vprašajte krajane Grosuplja ?

Kurbinsin (ni preverjeno)

Jebi islamisticne in yugo siptarske balkanske migrante

Slovenec-slovenka (ni preverjeno)

Pozabil si napisati srbski okupatorji!!!

In reply to by Kurbinsin (ni preverjeno)

Slovenec-slovenka (ni preverjeno)

Ali vam ze ena sola z jugovici ni bila dovolj-tako kot nam dandanes jugovici kradejo in unicujejo slovenijo bodo ti prisleki!!!!!!!ne bodite naivni-ne pomeni ne!!!!

pohorskisvizec

Pa saj to so tudi v resnici, kaj so se drli državljani!

HOS (ni preverjeno)

Slovenijo lahko resi samo izstop iz eu in OLUJA!!!!vse ostalo so komunisticno levicarske floskule in lazi!!!slovenija je nasa drzava!!!

Starejše novice