Na Planet TV kmalu prihaja šov vseh šovov, slovenska verzija ameriške oddaje Zvezde pod masko. Kdo se skriva pod zabavno masko, bo poskušala ugotoviti zvezdniška ekipa. Med njimi je tudi Mimi Inhof.

Na Planet TV prihaja nov pevski šov, ki se bo vrtel okoli znanih, petja in mask. A ne zaščitnih mask, ampak zabavnih, pod katerimi se bodo v šovu Kdo si ti? Zvezde pod masko skrivali znani Slovenci in Slovenke.

Voditelj tega noro zabavnega šova v maskah bo Klemen Slakonja. Ob njem bosta zvezdniški ekipi, ki bosta ugotavljali, kdo se skriva pod masko. Med zvezdniško ekipo bo tudi fotograf, novinar in organizator koncertov Mimi Inhof, ki bo pozoren predvsem na energijo, ki bo prihajala z odra. 

Za začetek, kako se je sploh začelo vaše sodelovanje s Planet TV?

»V začetku decembra me je klical nekdanji urednik revije Stop Martin Senica s ponudbo sodelovanja pri novem televizijskem projektu. Pričakoval sem predlog, da bi fotografiral ali pomagal pri ustvarjanju vsebine za medije, vsekakor ne, da bom pred kamero kot tekmovalec.

Moje prvo vprašanje je bilo ali so prepričani, da me niso s kom zamenjali. (smeh) Zdelo se jim zdelo zanimivo, da med znanimi obrazi predstavijo nekoga novega in da imam tisto kar potrebujejo za pravo kemijo med ekipama.

Sledil je daljši sestanek in čas za razmislek preko vikenda. V ponedeljek sem javil, da sem za. Šlo je za zanimiv izziv, prepričal sem se, da mu bom kos.«

Kaj vas je najbolj pritegnilo, da ste sprejeli povabilo Planet TV?

»Med sestankom mi je postalo jasno, da bo projekt izpeljan na najvišjem profesionalnem nivoju. Gre za paradno oddajo v ponovoletni programski shemi in tako so se je tudi na Planet TV lotili.

V ogled smo dobili nekaj epizod madžarske različice šova in presenečen sem, za kakšno produkcijo gre. Verjetno bi si dolgo očital, če bi jih zavrnil samo zato, ker bi dvomil v lastne sposobnosti.«

Lahko opišete, s čim se sicer ukvarjate?

»Zadnjih pet let se ukvarjam z organizacijo koncertnih izletov v tujino, od tega tri leta te zadeve opravljam preko lastne turistične agencije.

Pred tem sem skoraj dvajset let sem delal kot glasbeni novinar pri revijah Stop in Vklop. Istočasno sem delal v turizmu – kot vodja promocije za maturantske izlete in kot vodnik ter koordinator na poletnih destinacijah. To sta bila prepleta izkušenj, zaradi katerih se jim je zdelo, da sem prava izbira za oddajo: nimam zadržov govoriti pred večjo skupino ljudi in še pomembnejše: poznam veliko glasbenikov z domače scene in obratno.

No, če se koncertni posel ne bi popolnoma ustavil pred desetimi meseci, bi mogoče ponudbo moral zavrniti, ker se mi sodelovanje časovno ne bi izšlo. A v vsaki slabi stvari se najde nekaj dobrega. Zanimivo, a ne?«

Lahko bralcem razložite koncept oddaje Kdo si ti? Zvezde pod masko?

»Na odru nastopajo znani obrazi skriti v različne maske, kot so panda, labod, morski konjiček, kralj in podobno. Vsi pojejo 90-sekundne skladbe - vse so vnaprej posnete vnaprej, ker z maskami ne morejo prepevati v živo - domačih in tujih izvajalcev. Oddajo vodi odlični Klemen Slakonja.

Tekmovalni ekipi sta dve in naša naloga je, da odkrijemo, kdo se skriva pod masko. V pomoč dobivamo različne namige o nastopajočih, ki so včasih zelo očitni, drugič pa tako skrivnostni, da se nam niti približno ne sanja za koga gre. To niso samo glasbeniki, temveč tudi igralci, športniki, televizijski voditelji in še kdo.

Preseneči boste, kako zares znani obrazi se skrivajo pod masko. Koncept je 'živa oddaja', v kateri nimamo scenarija in vnaprej pripravljenih vprašanj, zato so vsi komentarji in pogovori spontani. Edini vnaprej pripravljeni tekst ima Klemen, ker je voditelj, mi pa vsa vprašanja slišimo prvič in ni ponovitev ... No, to vodi do lapsusov, čudnih zaključkov in zabavnih štosev.«

Se je snemanje oddaje že uspešno zaključilo?

»Ja, vse je šlo po načrtu. Prvi snemalni dan je bil 9. januarja, zadnjo oddajo smo posneli 4. februarja.« 

Katerih ukrepov za zamejevanje širjenja koronavirusa ste se morali držati pri  snemanju?

»Zelo strogih. Celotna ekipa je bila redno testirana, tako pred odhodom, v Budimpešti, in pred povratkom domov. V studiu, kjer je na oddajo delalo več kot 150 ljudi, smo vsi nosili maske, le nas sedem – tekmovalna ekipa in Klemen – smo jih lahko sneli, ko so nam nadeli make up in bili brez njih do zaključka snemanja.

Na vhodu so nam vsakič izmerili temperaturo, vsa hrana in pijača je bila ločena in podobno. Po prvem načrtu bi preživeli tri dni v Budimpešti, nato za tri dni šli domov, se spet vrnili na Madžarsko in tako dalje. V zadnjem hipu so se odločili, da gremo na Madžarsko za sedemnajst dni, nato za teden domov in nazaj za šest dni.

Na tak način smo minimizirali možnost okužbe, ker bi pozitiven rezultat nekoga od nas stvari konkretno postavil na glavo. Tako pa smo v svojem mehurčku bivali v hotelu in se družili le med sabo.

In ravno to druženje je med nami vzpostavilo pristen odnos, ki je presenetil celotno ekipo, na trenutke se je zdelo, da smo sošolci na izletu. Mislim, da se bo to videlo v oddaji. V nekem momentu so nas celo opozorili, naj smo pazljivi, ker bodo naši medsebojni štosi gledalce zmedli, ker delujemo kot klapa prijateljev s svojim internim smislom za humor.

A ta pozitivna energija med nami bo verjetno gledalcem všeč, zlasti v teh ne tako pozitivnih časih.«

Nam lahko zaupate svojo najboljšo prigodo s snemanja oddaje?

»Te spontane reakcije, ko se sname maska in smo vsi narobe izbrali ime, so vedno hecne. Ampak, spontani lapsusi so najboljši: v eni prvih oddaj sem navdušeno pripovedoval, kako radi smo v srednji šoli gledali spot Tine Gorenjak, za katero sem misli, da se skriva pod masko, v katerem se je ljubčakala z Martino Kajfež. Nakar me je Jasna zbadljivo opozorila, da takšnega spota ni. No, je, a sta se ljubčkali Martina Kajfež in Manca Dorer – toliko o Mimiju, poznavalcu domače scene.

Ali tista, ko sem edini uganil osebo pod masko in me je Jasna po snemanju stisnila v kot in želela izvabiti priznanje, da so mi v režiji sigurno izdali ime v slušalko. Potem pa je tu cela serija izjav, ki nekoga spodbodejo in nato jeznih, duhovitih, užaljenih replik, ki pa so tisti sočni del teh spontanih pogovorov med šestimi popolnoma različnimi ljudmi. In ker v studiu zaradi situacije s covidom ni občinstva, je debata toliko bolj tekoča in pristna.«

Kaj je bilo na snemanju oddaje najtežje?

»Najkrajši snemalni dan je trajal sedem in pol ur, najdaljši devet in pol – govorimo o tem, da smo v tem času ves čas pred kamero s parimi dvominutnimi pavzami.

Enostavno si proti koncu izžet, glava dela počasi kot preobremenjen računalnik, iz ust prihajajo neumnosti, pri meni se je to kazalo v vse hitrejšem govorjenju z vse bolj opaznim prekmurskim akcentom. Haha.«  

Če bi lahko izbrali katerokoli slavno osebo, ki bi jo skrili pod masko, katera bi to bila?

»Nastopajoči pojejo slovenske in tuje uspešnice različnih žanrov, a seveda nikoli svojih avtorskih. Med glasbeniki bi vsekakor najraje slišal Milana Frasa, vokalista Laibach, ker bi bilo res zanimivo slišati njegov glas pri na primer Alienovem Bureku ali Springsteenovi Born in the USA. A ne bi bilo to mega zanimivo?

Sicer dvomim, da bo Milan nastopil, v kateri od naslednjih sezon. Toda, nikoli ne reci nikoli. Tudi zdaj smo bili vsi presenečeni nad določenimi zvezdniki, ki so se skrili v te domiselne maske.«

Koliko več prepoznavnosti pričakujete po predvajanju oddaje? In kako se na to pripravljate?

»Pričakujem, da bom postal obraz vsaj ene kampanje za kuhalno posodo, tudi zato, ker je vrhunec mojih sposobnosti za štedilnikom priprava špagetov karbonara.

Ampak, čisto resno: ne pričakujem neke velike prepoznavnosti, mogoče me bo kdo od neznancev ogovoril, kaj vprašal, nedvomno pa bo veliko takšnih ali drugačnih komentarjev na spletnih straneh, a teh nikoli ne berem.

Na to veliko prepoznavnost se pripravljam z meditacijo, rednim gibanjem in zdravim načinom prehranjevanja.«

S spleta

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice