V Sveti Trojici danes ukrajinska zmagovalka Evrovizije Jamala.

Občina Sveta Trojica v zabavnem programu ob občinskem prazniku gosti ukrajinsko zmagovalko Evrovizije leta 2016 Jamalo. Nastopila bo danes na osrednjem prizorišču festivala TrojicaFest, ki po navedbah občine postaja družabno stičišče Slovenskih goric.

»Tradicionalni svetotrojiški občinski dogodek v drzni, inovativni in privlačni podobi za vse generacije, ki s svojim široko zastavljenim konceptom prerašča meje občine, je eden izmed najvidnejših festivalov regije,« sporočajo z občine.

TrojicaFest je lani v štirih dneh festivalskega dogajanja obiskalo več kot 10.000 ljudi. Letos pričakujejo še enkrat toliko obiskovalcev.

Do nedeljo se bo na treh prizoriščih zvrstila vrsta dogodkov. Na glavnem odru bodo poleg Jamale med drugim nastopili še Helena Blagne, Cubismo, Tabu, Nika Zorjan, Manouche, Tanja Žagar, Il Divji ter Srčni muzikanti.

Novost je oder z elektronsko glasbo ob jezeru, ki bo zabaval obiskovalce v petek in soboto.

»Letošnja rdeča nit TrojicaFesta je biti boljši človek, da smo boljši v odnosu do skupnosti, v odnosu do narave, v odnosu do sočloveka, v čemerkoli. Ljudje znamo hitro izbrati neko lažjo pot, kjer sami sebi rečemo, da smo opravili svoje, potem pa se obrnemo vstran. Pomembno je, da tudi sami naredimo nekaj dobrega za občino, da ne čakamo vseskozi, da nam nekdo drug pomaga in da se vsak od nas maksimalno trudi,« je povedal župan David Klobasa.

S koncertom Jamale želijo v občini opozoriti na grozote, ki se dogajajo v Ukrajini le 600 kilometrov stran od nas, obenem pa sledijo poslanstvu, da je TrojicaFest več kot le zabava.

»Odkar sem s svojimi otroki pobegnila iz Kijeva, sem imela več nastopov po svetu. Vendar v tem času nikoli nisem videla svoje ekipe, svoje druge družine in z njo nastopala. Zato bo nastop v Sveti Trojici imel še toliko večji pomen, saj bom prvič, odkar se je v Ukrajini pričela vojna, nastopila s svojo celotno zasedbo.

V tem groznem času za Ukrajino bi se skupaj radi zahvalili Sloveniji za podporo,« je na novinarski konferenci pred festivalom povedala Jamala.

Vsak večer ob 23. uri bodo na pročelje cerkve izvedli projekcijo Razsvetljenje. V Vinski galeriji pa se predstavljajo mladi vinarji iz širšega območja Slovenskih goric.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

odnosu do narave, KAJ STE PRFUKJENI?????? A NAREDITE FEŠTO OB JEZERU V NARAVI OB HIŠAH????? Ati pomeni z naravi.Vredi vam je cepivi zaškodlo,lenarčani pač,saj se vidi že po bemvejčkih ,ki jih ima vsak drugi lejnarčan.
Adijo ste,vi uničujete naravo bedaki.

Starejše novice