Slika je simbolična (foto: Bobo).
Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je vložila vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za širitev štajerske avtoceste, poročajo mediji.

Po poročanju Radia Slovenija je vloga za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za širitev štajerske avtoceste trenutno na ministrstvu za okolje, medtem ko naj bi jo za primorsko avtocesto Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji vložila še tekom tega meseca.

V postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja je ključnega pomena, da se pridobi pravnomočno soglasje. V skladu z načrti naj bi se gradnja pričela čez dve leti, leta 2025.

Dela bodo obsežna, kar bo zahtevalo uvedbo zapor in delno omejitev prometa na nekaterih odsekih, so pojasnili na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

V preteklosti je bila gradnja tretjega pasu na vpadnici štajerske avtoceste prestavljena zaradi potrebe po izvedbi presoje vplivov na okolje. Agencija za okolje Republike Slovenije je zahtevala to presojo zaradi skrbi glede hrupa in vpliva na vodna zemljišča.

Tretji pas je bil načrtovan do konca leta 2022

Prejšnji minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je sicer ob začetku svojega mandata leta 2020 zagotovil, da bo gradnja tretjega pasu končana do konca leta 2022, pri čemer je bila ocenjena cena gradnje na dobrih 36 milijonov evrov.

Sedaj se izvajajo potrebni postopki za nadaljnjo širitev avtoceste, ki bi pomembno prispevala k izboljšanju prometne povezljivosti.

Komentarji (5)

orožnik (ni preverjeno)

Najbrž ste mislili leto 2052, začetek gradnje, ker ekoteroristi in ostala nevladna nesnaga bo z svojimi nebulozami to podaljšala za 30 let.

Ninnnnnna (ni preverjeno)

Seveda. Zakaj bi službe dali na štajersko, če se lahko vsi vozimo v lj.

pametni (ni preverjeno)

in sedaj da bodo lahko naredili tretji pas morali podreti vse protihrupne ograje
ki so stare eno leto in pol,
Kako se ni niso tega prej spomnili
Vidite kako je država slab gospodar
Ljudje v Sloveniji pa so lačni
Milijoni pa se trošijo brez veze

PROFA (ni preverjeno)

To pa je zato, ker se na taka mesta postavlja same posvečene, kateri so svoj kretenizem dokazali že večkrat v preteklosti. Trenutno je vodilni kreten Hajdinjak, mislim.
Da bi sistem cestninjenja porihtali bolj pošteno, denimo po prevoženih AC-kilometrih, to pa ne. Zato še nikoli nisem in nikoli ne bom kupil vinjete.

In reply to by pametni (ni preverjeno)

PROFA (ni preverjeno)

Nič bat! Od vloge do realizacije bo trajalo najmanj 15 let in ena svetovna vojna...

Starejše novice