Slika je simbolična.
Danes je začela veljati nova višina minimalne bruto postavke za študentsko delo.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je namreč v petkovem uradnem listu objavilo nov znesek najnižje bruto urne postavke za začasno in občasno delo dijakov in študentov v višini 7,21 evra.

Zakonsko določena bruto urna postavka za opravljeno uro začasnih in občasnih del dijakov in študentov na podlagi zakona za uravnoteženje javnih financ ne sme biti nižja od zneska minimalne plače, preračunane na uro dela povprečne mesečne delovne obveznosti za polni delovni čas, ki znaša 174 ur, so pojasnili na ministrstvu za delo.

Minister za delo Luka Mesec je na podlagi zakona o minimalni plači določil novo višino minimalne plače, ki za plačilo dela, opravljenega od 1. januarja do 31. decembra 2024, znaša 1253,90 evra.

Na tej podlagi je minister določil tudi višjo minimalno bruto urno postavko za opravljeno uro začasnega in občasnega dela dijakov in študentov. Tako se minimalna bruto urna postavka za opravljeno študentsko delo s 6,92 evra poviša na 7,21 evra bruto.

Komentarji (1)

orožnik (ni preverjeno)

Za 29 centov je dvignil urno postavko, bruto, pa levičari, koga vi jebete v mozak. Nismo vsi tistih 400.000 plesočih idiotov.

Starejše novice