Iz smeri Murske Sobote proti Mariboru je na avtocesti zdrsnilo več tovornih vozil. O preglavicah na cestah zaradi sneženja poročajo tudi iz drugih koncev.

Po poročanju Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaprta pomurska avtocesta iz smeri Murske Sobote proti Mariboru, med Lenartom in Pernico.

Zdrsnilo je več tovornih vozil. Tovornjake iz smeri Murska Sobota izločajo iz prometa na počivališče Sveti Jurij ob Ščavnici. Nastal je kar desetkilometrski zastoj.

Na pomurski avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Mariboru izločajo tovorna vozila nad 7,5 ton.

Na pomurski avtocesti je še oviran promet na uvozu Cerkvenjak proti Mariboru.

Vozniki besni

»Adijo, pamet,« je v Facebook skupini Radarji v Pomurju zapisala ena izmed voznic, ki je na pomurski avtocesti obstala v zastoju, drugi voznik pa komentiral: »Kdor gre v Maribor ali Ljubljano, naj spakira šotor.«

Sneženje povzročilo pravi prometni kaos

Tudi na štajerski avtocesti je bila popolna zapora na razcepu Slivnica iz smeri Šentilja proti Ptuju, je še poročal Prometno-informacijski center za državne ceste.

Cesti Pragersko - Šikole in Moste - Duplica sta zaprti.

Pozor! Po večjem delu Slovenije sneži, promet je upočasnjen, ponekod nastajajo daljši zastoji. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajte, da boste za pot potrebovali več časa kot običajno.

Na pot se odpravite le z zimsko opremo in očiščenim vozilom.

Zastoj na pomurski avtocesti.
Zastoj na pomurski avtocesti.

Policijska uprava Maribor: Od začetka sneženja 12 prometnih nesreč

Od začetka sneženja do 6. ure danes so policisti na območju Policijske uprave Maribor obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, dve prometni nesreči, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali in eno prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala.

»Pozivamo k previdnosti, saj so razmere zimske,« opozarjajo policisti.

Policija bo z aktivnostmi in v sodelovanju z drugimi službami skrbela za čim bolj nemoten potek prometa

Kljub temu voznike opozarjajo, naj preverijo zimsko opremo na svojih vozilih in prometne razmere na relaciji, na katero se podajajo. 

Svetujejo tudi, naj se na pot odpravijo pravočasno in le, če je to res potrebno. Na cesti pa naj bodo previdni in naj svojo vožnjo prilagodijo razmeram na cesti.

Več nasvetov policije najdete na spletni strani policije.

Zastoj na pomurski avtocesti.
Zastoj na pomurski avtocesti.
Zastoj na pomurski avtocesti.
Razmere na pomurski avtocesti.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Avto ceste ne morejo nikoli pravočasno očistit to pa je nesposobnost. Celi teden napovedujejo sneženje...

Surfeiter (nepreverjen)

To je realna Slovenija ... kvazi "nesposobni strokovnjaki", poznavalci prometa in razmer na cesti ... ko pa pride do česa, je pa kriva hitrost, alkohol in vse živo, le bebavost teh mojstrov, ki se pasejo na proračunskem denarju nikoli. Vlada, posledično aferi STA ste zjebali vse medije. Še nikoli jih ni bilo (razen častnih izjem, npr Necenzurirano) tako strah objavljati resnico, kot sedaj ... dajte to narediti z DARS-om in tako osovraženimi nevladnimi organizacijami, ki jih vodijo propadli miličniki.

Migo (nepreverjen)

Katastrofa Mb-Lj 4,5 ure,levi vozni pas popolnoma neočiščen

Ostani doma (nepreverjen)

Ne vozi v snegu !!

In reply to by Migo (nepreverjen)

pohorskisvizec

Necenzurirano je res objektiven, verjetno samo zate Dr surf. Spet nebuloze trosiš. Vpr. Dars in Nigrad zakaj tako pozno...aja STAin vlada sta/je zdaj kriv, ker sneg padel.... Predlagam alernativo, kot je vlak, taksi...

Surfeiter (nepreverjen)

Koja si ti budala ... kaj lahko razumeš da nekdo s kombijem naredi po Sloveniji 1000 km dnevno? Lahko razumeš, da se nekdo pelje iz MB v KP in nazaj, naloži, se pelje v KR ter od tam v MS, iz MS v LJ in domov v MB? Ja, bumbar, tisti jogurt ti pripeljejo v trgovino, da ti lepo papaš in pričaš gluposti ... pa bi jih poslali s taxiji mar ne? Ker taxiji vozijo po zraku!

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice