Vir: Policijska uprava Nova Gorica
Reševanje dečka s Krnskega jezera se je srečno končalo. Sledila je zahvala, ki napolni srce.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je dežurna helikopterska ekipa, ki so jo sestavljali policisti Letalske policijske enote, policista Gorske enote in pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, prejšnji teden izvedla reševanje dečka na območju Krnskega jezera.

Deček, ki je bil v spremstvu enega od staršev, je imel zdravstvene težave.

Po klicu na pomoč so gorski reševalci najprej na tleh pripravili teren za prihod helikopterja, dečka in starša pa so z jeklenico dvignili v helikopter ter prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem, kar so težke okoliščine že za pohodnike, v takem vremenu pa je tudi reševanje bistveno zahtevnejše.

Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke letalske policijske enote reševanje uspešno zaključeno.

»Veseli smo bili informacije, da malček okreva. To pa nam je na svoj način sporočil kar sam, saj nam je poslal skrbno izdelane risbice, s katerimi nam je pokazal, kako je doživel vožnjo s helikopterjem.

Po risbicah sodeč mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Nam pa tudi. Nanj se bomo namreč večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile naše policijske prostore,« so zapisali policisti.

»Policijsko delo je izjemno zahtevno in težko. A ob takih trenutkih pozabimo na vse. Prav iskrene otroške zahvale nas najbolj neposredno opomnijo, kako smiselno je delati za blaginjo drugega,« so še dodali.

Komentarji (2)

Dex Hex (ni preverjeno)

Bodoči pilot

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

Tudi g MERLAK bi prav prišel

Starejše novice