Slika je simbolična.
Premier Golob za letos napovedal 100-milijonski paket za potrebe upokojencev skozi štiri ukrepe.

Premier Robert Golob je na odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja dejal, da so na vladi ta teden zaključili medresorsko usklajevanje štirih ukrepov, vrednih 100 milijonov evrov, namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev.

Med njimi je dvig minimalno zajamčene pokojnine na 700 evrov in 'božičnica' za upokojence.

Z novembrom je napovedal predčasno uskladitev pokojnin za 1,8 odstotka, »zato, da izpolnimo obljubo, da imamo minimalno zajamčeno pokojnino 700 evrov pred zaključkom leta«.

Vse vdovske pokojnine se bodo najkasneje s 1. januarjem uskladile z minimalno zajamčeno pokojnino. Torej bodo, glede na prvi ukrep, vse vdove in vdovci prejemali najmanj 700 evrov. Ukrep bo po Golobovih besedah zajel okoli 10.000 posameznic in posameznikov.

Tretji ukrep bo naslavljal invalide, ki zaradi zdravstvenih težav delajo za skrajšan delovni čas. Ko se to zgodi, se jim po aktualni zakonodaji zniža tudi odmera za pokojnino.

»To bomo s 1. januarjem spremenili. Zaenkrat za vse, ki se bodo upokojevali od tega časa. Njim se bo odmera štela, kot bi delali polni delovni čas,« je dejal Golob.

Četrti ukrep pa je božični dodatek. Obračunan bo na način, kot je letni dodatek, ki bo izplačan v juniju, znesek pa bo nižji, po Golobovih besedah bo znašal 40 odstotkov letnega dodatka.

»Izplačan bo še v času božiča, da boste lahko še toliko bolj uživali v medgeneracijskem sožitju. Kar je tudi bistvo življenja,« je zbranim dejal premier Golob.

Tokratni Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki so se danes začeli v Ljubljani, se bodo osredotočili na aktualne družbene izzive, ki zadevajo mlade in starejše. Na dvodnevnem dogodku bodo med drugim govorili o ohranjanju vitalnosti in aktivnem staranju ter pokojninski in zdravstveni reformi, so sporočili iz zveze društev upokojencev (Zdus).

Komentarji (20)

orožnik (ni preverjeno)

Dvig 1,8%, no ja, večina jih bo dobila 15 evrov, kje ste sedaj penzioneri, volivci, "samo, da ni Janša", v času njegove vlade so bile decemberske uskladitve po 3,7%, nato pa še redni dvig v Januarju 3,5%.

Rq (ni preverjeno)

hm. In tudi po vseh demonovih povišicah imamo še vedno premajhne penzije... Nekaj potem tu ne štima? Demon je najprej za 20% znižal odmerni odstotek, potem je z ZUJFom sklatil vse penzije za 10 in več odstotkov, potgem ti je pa zvišal za 3,7%. Res fino.

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Ne upokojencom (ni preverjeno)

zdruzenje-manager/sl/novice/na-vsakega-slovenca-dodatnih-6000-evrov-dolga

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Ma za denar (ni preverjeno)

moramo delati ne dobi se za nedelo Penzioneri so marabili in zapravili javna sredsta Ne bodo dobili upokojenci ta denar bo ostal u politiki za dolgove

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

janban

Pernati je dvignil socialno pomoč za 10.3%, penzije pa za 5.2%, in sedaj bo dodal miloščino 1.8%, inflacija pa 10.2%. Kje ste sedaj upokojenci, ki ste volili tega prevaranta, vam je kapnilo v vaših glavah, da vas pernati nateguje in to brez vazalina?

0 za upokojence (ni preverjeno)

finance/V-grafih-Slovenski-dolg-je-nominalno-zrasel-zvisala-se-je-tudi-njegova-cena
24ur/novice/slovenija/zaposleni-na-ue-ljubljana-s-stavko-za-dvig-plac-in-izenacitev-nazivov ... Ma ne za nov polom javnih financ

In reply to by janban

3753 (ni preverjeno)

Kaj pernati! Držite se Ruparja! Ima pripravljene polne vreče denarja. V kratkem bo zaposlil večje število ljudi, ki bodo ob zvokih harmonike, delili upokojencem obljubljene EUR! Delitev bo potekala na javnih mestih. Kje točno, časopis "Demokracija" še ne navaja. Treba pa je objavi verjeti in paziti na datum dogodka.

In reply to by janban

Lucijan (ni preverjeno)

Golob se je znova posral na puklastega lopova.

3a (ni preverjeno)

In zopet bo prišel čudežni rešitelj Janez! V hipu ne bo več nobenih težav! Zdravniki nas bodo že pri vratih čakali. Ne bo več čakalnih vrst. Tudi upokojencem že sedaj podtaknjenec SDS Rupar obljublja neomejene vsote EUR! Skratka, "medu in mleka" bomo imeli državljani v izobilju! Tako bo Švica v primerjavi z nami, prava beda! In čudežni Janez, bo dobil za izredne zasluge svoj oltar, na katerem bo stal v muzeju novejše zgodovine. In ljudje vsega sveta se mu bodo hodili klanjat.

In reply to by Lucijan (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Mešanje megle.Tresla se je gora,rodil se je pernati.Lucijan si pozabil vzeti tablete?

Proti izropavanju (ni preverjeno)

dnevnik si/tag/dr%C5%BEavni%20dolg

In reply to by pohorskisvizec

Ne bodite naivni (ni preverjeno)

Ta bogati copitalisti bodo skubili in ropali
24ur/novice/tujina/na-hrvaskem-otoku-uvajajo-placljivo-tusiranje-na-javnih-plazah
Ni denarja za ljudstvo, upokojence, brezdomce, brezposelne, duhovnike ...

Financiranje o… (ni preverjeno)

Financiranje od MAIE UUS
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na MAIE UUS in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 30.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite nanj in ne boste razočarani.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

3a (ni preverjeno)

Skoraj vsi 100% Slovenci so že pri Ruparju! Verjamejo, zlasti upokojenci, da je on edini rešitelj in polnilec njihovih blagajn! Tu gre za vrtoglave vsote, ne pa zgolj za ušivih 30.000 EUR! Sedaj naj vsak sam presodi, na koga se bolj splača obrniti!?

In reply to by Financiranje o… (ni preverjeno)

Dali si ti mafijc (ni preverjeno)

i si 100% barabinc

In reply to by Financiranje o… (ni preverjeno)

Hornahorihori (ni preverjeno)

Ha-ha-ha, Taubi, pa ja ne misliš, da ti še kdo verjame, revše vegansko, čudno hodeče in sumljivo gestikulirajoče. Tinca se te še drži? Če, potem zagotovo tvojih "prihrankov" kot pa omlednega onetka. Bogi si, veš ti to? Bogi, bogi, bogi...

38 (ni preverjeno)

Vsak je po svoje ubogi! Najbolj pa tisti, ki ima druge za uboge. Na take pritlikave pezdete, "taubiji" radi serjejo!

In reply to by Hornahorihori (ni preverjeno)

Hornahorihori (ni preverjeno)

No, gobezdavo, obešenjaško, polnorito sralo, ki se po novem imenoštevčiš, a ti si še en prikriti "tehničar" vampirčka? Ma neč bat, sam, da ga pupa popipa, pol boš pa spet morda njegov.

In reply to by 38 (ni preverjeno)

Za delauce bi … (ni preverjeno)

24ur/novice/slovenija/izkoriscanje-delavcev-slovaski-agenciji-77500-evrov-glob

Italijan ima veliko (ni preverjeno)

24ur/novice/slovenija/bratuskova-mesec-in-sarec-o-odlocitvah-ki-so-jih-sprejeli-na-seji-vlade
Ma denar bo pobrala mafija

Starejše novice