Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Okoli 100 potnikov, ki so v soboto z vlaki potovali iz Maribora proti Ljubljani, je za nekaj ur obtičalo brez elektrike in ogrevanja.

Vlak se je najprej ustavil med Ponikvo in Grobelnim, nato pa še v Šentjurju. Potniki so za pot do prestolnice, ki so jo začeli že nekaj pred 18. uro, potrebovali skoraj osem ur, je poročal Dnevnik RTV Slovenija.

Kot so navedli v Dnevniku, so se potniki pritoževali, da so več ur čakali na ledeno mrzlem vlaku pri minus 14 stopinjah Celzije, saj na železniški postaji v Šentjurju ni bilo dovolj prostora za vse. Nadomestni avtobus naj čakali kar tri ure, v tem času pa naj premraženim potnikom, med katerimi sta bila tudi invalid in enomesečni dojenček, ne bi ponudili niti toplih napitkov.

Na Slovenskih železnicah so za nacionalno televizijo pojasnili, da so se nevšečnosti pojavljale zaradi težav z električno napetostjo. 

»Med Mariborom in Celjem je bilo sosledje več izrednih dogodkov, tako izpadov napetosti na več odsekih, kot tudi težave na sami kretnici v Šentjurju,« je pojasnila direktorica potniškega prometa pri Slovenskih železnicah Darja Kocjan, ki se je prizadetim potnikom opravičila.

Nadomestni avtobusni prevoz so potniki v Šentjurju dočakali po treh urah. Po navedbah TV Dnevnika jih je avtobus zapeljal do Celja, kjer so prestopili na nov vlak, ki je v Ljubljano namesto ob 19.30 prispel šele ob pol dveh zjutraj. Na Slovenskih železnicah so zagotovili, da bodo zaradi velike zamude potnikom povrnili denar za vozovnice.

Komentarji (11)

Igorp (ni preverjeno)

Pa saj ne mores verejt.. so se opravicili in vrnili denar.. to je to.. bravo nasi.. a pptrm dobimo tudi za vinjeto nazaj ko vsak dan stojimo v kolonah.. zaradi nesposobnosti ljudi ?

Ma tudi Nemci … (ni preverjeno)

https://www.bild de/politik/inland/politik/mega-bahnstreik-von-dienstag-bis-montag-gdl-ruft-mitglieder-zum-ausstand-auf-

In reply to by Igorp (ni preverjeno)

Düplek (ni preverjeno)

Jas vec ne kupim vinjetu. Ko jih j,….

44 (ni preverjeno)

dno dna

Vemo vse (ni preverjeno)

komunisticna levicarska jugozeleznica!!!!!50 let za leseno zlico!!!!!!!glede na to koliko denarja so pokradli ti komunisti -levicarji iz financne sheme zeleznic jih lepo fino tozite za visoke odskodnine--vsaj 20 000e!!!!kako opravičilo vendar!!!!

curac (ni preverjeno)

Domobranska sekta ....vozi nas vlak v pekel .

In reply to by Vemo vse (ni preverjeno)

mislim (ni preverjeno)

pred leseno žlico, ne za!

In reply to by Vemo vse (ni preverjeno)

hmmm (ni preverjeno)

Na Slovenskih železnicah so zagotovili, da bodo zaradi velike zamude potnikom povrnili denar za vozovnice.? Norčevanje SŽ iz potnikov .

pohorskisvizec

Se čudim, da niso prišli z kočijami po potnike na vlaku. Slov. železnice živijo v kameni dobi!

Xy1962 (ni preverjeno)

In potem poslušamo Bratuvskovo, da naj čimveč za prevoz uporabljamo vlake, da ne bo prihajalo do guzve na avtocesti. 8 ur do ljubljane z vlakom,adijo pamet.

Starejše novice