Slika je simbolična.
Kljub uvedbi višjih cen pogonskih goriv za tujce na Madžarskem, bomo Slovenci pri njih še vedno lahko tankali po ugodnejši ceni.

Kot smo že včeraj poročali, so na Madžarskem uvedli uredbo, da lahko zgolj vozniki avtomobilov z madžarskimi registrskimi oznakami točijo gorivo po regulirani ceni, ki znaša 480 forintov oziroma 1,24 evra na liter.

Pri polnjenju rezervoarja vozila s tujo registracijo pa bi naj bilo treba plačati polno tržno ceno.

»Tuji kupci izkoriščajo dejstvo, da lahko Madžarska ohranja cene bencina pri 480 forintih, medtem ko se drugje v Evropi gibljejo od 700 do 900 forintov,« je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI dejal Gulyas.

Ker je novica hitro zaokrožila se je množica ljudi odpravila napolnit rezervoarje še včeraj zvečer. Kljub temu pa je bila panika nepotrebna, danes so namreč uredbo nekoliko sprostili

Slovenci bodo na Madžarskem še naprej tankali po ugodni ceni

V uredbi, ki so jo uvedli z današnjim dnem je namreč izjema.

In sicer vozniki avtomobilov iz držav, v katerih je uvedena tudi uradna regulacija cen naftnih derivatov, kot je to tudi v Sloveniji bodo še naprej lahko točili gorivi po njihovi nižji ceni, torej 480 forintov oziroma 1,24 evra na liter.

V Sloveniji je vlada določila maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina na 1,54 evra za liter, ​​ceno dizla pa na 1,68 evra za liter. Kar pomeni, da se Slovencem, ki živijo v bližini Madžarske vsekakor splača natočiti gorivo preko meje. 

Izjemo v uredbi je na svoji Facebook strani potrdil tudi Ferenc Horváth, poslanec madžarske narodne skupnosti.

»Po uredbi lahko avtomobili s slovenskimi registrskimi tablicami še naprej po ugodni ceni tankajo na Madžarskem,« je zapisal Horváth.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice