Slika je simbolična.
Tudi danes se bo nad našimi kraji zadrževalo muhasto vreme. Zaradi prehoda vremenske fronte se bodo razvijale posamezne nevihte z močnimi nalivi. Možna je tudi sodra oziroma manjša toča.

Že danes dopoldne se bo povsod pooblačilo, zaradi česar se bodo začele pojavljati krajevne padavine, plohe in nevihte, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.

Tudi vremenoslovski portal Neurje.si napoveduje, da se bodo ob prehodu oslabljene vremenske fronte razvile posamezne nevihte, ki bodo zaradi šibkih višinskih vetrov precej stacionarne narave.

»To pomeni, da lahko ob nastanku neviht pričakujemo močnejše nalive, ki lahko poskrbijo za težave z odvodnjavanjem. Krajevno je prav tako možna sodra oziroma manjša toča. Zaradi premočenosti tal so ponekod prav tako možni zemeljski plazovi,« napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si.

Muhasto vreme se bo nadaljevalo tudi prihodnje dni

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele. V sredo zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan pa se bo jasnilo

Ni pa jutri popoldne na zahodu izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu, vmes pa bodo tudi nevihte. Tudi v petek bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Starejše novice