Slika je simbolična.
Priljubljena veriga fitnesov Fitinn je pri nas zagnala novo oglaševalsko kampanjo z različnimi slogani. Med njimi pa prah vzdiguje slogan »prihaja čas debelih krav«, saj bi lahko oglas označili kot seksističen.

Če ste se sprehodili po mestu, ste najbrž že zasledili črno-bele plakate z mišičastimi ženskami in in izklesanimi moškimi, ki oglašujejo verigo fitnes studiev Fitinn

Nedavno je Fitinn Fitnes Slovenija lansiral kampanjo '19,90 do konca leta', ki njihovim članom ob vezavi ponuja obisk njihovih fitnesov za 19,90 evra na vseh članstvih, tako za osnovni kot razširjeni paket, do konca leta.

Pri tem pa zraven izklesanih teles oglaševalski material vsebuje različne slogane. Med njimi sta »močno telo ne potrebuje debele denarnice« in »debela laž je, da se vse draži«.

A med njimi najbolj izstopa slogan »prihaja čas debelih krav«, ki je privzdignil obrv marsikateri ženski, saj bi lahko oglas označili kot seksističen.

Pritožb na oglas niso zasledili

Fitinn je sicer avstrijska veriga fitnes studiev, ki pa ima svoje enote tudi na Slovaškem, Češkem, Italiji in tudi v Sloveniji. Pri nas lahko Fitinn studie najdemo v Ljubljani, Celju in v Mariboru, ki jih vodi Robert Jaušovec.

Z Jauševcem smo se pogovarjali o njihovi zadnji kampanji, ki je dvignila nekoliko prahu. Kot pravi sam, so se za že omenjeno kampanjo odločili v času, ko so ljudje z vseh strani 'zbombardirani' z informacijami o draginji. Obiskovalcem so tako želeli sporočiti, da se v času velikih podražitev njihove storitve ne bodo podražile, temveč pocenile.

»Mi smo ubrali obratno pot. Namesto dražjega fitnesa obljubljamo popust,« pravi menedžer Fitinn Slovenija Robert Jaušovec.

Pri tem dodaja, da v njihovih fitnes enotah ženskim uporabnicam namenjajo posebno pozornost. »Smo edini fitnes z ločenim vadbenim delom za ženske. Zato nismo niti pomislili, da bi si našo jesensko kampanjo kdo interpretiral drugače,« trdi Jaušovec.

Pritožb glede že omenjenega oglasa za zdaj niso zasledili ali prejeli. »Naš cilj je opaznost. In seveda je možno, da bo občasno deležno kakšnega negativnega komentarja, pri tokratni kampanji jih nismo zaznali nič več kot je to običajno,« zaključuje Jaušovec.

»V nobenem primeru nismo želeli biti do kogarkoli žaljivi«

Čas oziroma obdobje debelih krav je sicer frazem, ki pomeni čas blagostanja, obilja oziroma obdobje napredka. Prav to pa so imeli v mislih tudi v oglaševalski agenciji Aritmija pri oblikovanju kampanje.

»Predvsem zaradi izjemnih podražitev, ki smo jim priča v zadnjem letu, se nam je zdelo zelo pomembno uporabnikom sporočiti, da so fitnes storitve še vedno dostopne. Komunikacijo smo zato namerno zapeljali v smislu, da v času, ko se vse draži, mi obljubljamo velik (debel) prihranek,« razlaga Goran Radinović, kreativni direktor agencije Aritmija.

Pri tem Radinović dodaja, da čas debelih krav predstavlja ekspresivni izraz, ki v prenesenem pomenu pomeni čas blagostanja, obilja in obdobje napredka.

»Menim, da je dovolj razvidno, kaj s temi frazemi želimo povedati, v nobenem primeru pa nismo želeli biti do kogarkoli žaljivi. Prav nasprotno,« še zatrjuje Radinović.

Komentarji (6)

Tommmmmy (ni preverjeno)

Če kdo to smatra kot žaljivo, nima vseh koleščkov v glavi.

Snezic (ni preverjeno)

In kaj potem, če bi. A se bo 8 marec oglasil kaj?

pohorskisvizec

Tista predsednica 8. marca nima časa. Ona raje obilno obeduje in potuje po eksotičnih krajih!

SLO (ni preverjeno)

Pri nas v Mariboru je itak vse čudno tako, da se ne čuditi, da so v Ljubljani dve stopnji nad nami. Danes tudi berem, da mestna občina ukinja turistični vlakec Jurček. Nadomestil bi ga naj električni vlakec?! Elektriko moramo zmanjševati a očitno v tem primeru to ne velja!? Kako je mogoče, da se naredi v samo enem mandatu toliko butastih projektov?!

mbot (ni preverjeno)

Na Koroški cesti imajo kure v izložbi.
Čakamo proteste.

Heh (ni preverjeno)

Fitinn je seksističen, ker za isto ceno ponuja ženskemu spolu večjo izbiro naprav in vadbenega območja, kot pa moškemu.

Starejše novice