Andrej Stare (foto: Mediaspeed).
Priljubljeni športni komentator je prek družbenih omrežij sporočil, da se po polomiji v Kulmu vrača za mikrofon. A kot kaže, bo na komentatorskem mestu le še enkrat.

Letošnji zaključek svetovnega pokala v Planici bo minil predvsem v znamenju slovesa Petra Prevca. Že pred tem bo Nika Prevc po finalni tekmi na srednji skakalnici dvignila kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

A letošnjo Planico bo, kot poroča Siol.net, zaznamoval tudi poslovilni prenos Andreja Stareta.

Stare je na družbenem omrežju Facebook zapisal: »Dragi 'fani'. Po dveh mesecih prekinjam 'silenzio stampa'. Poslovilni prenos bom imel iz Planice v soboto, ob 8.00,« je zapisal. 

»Držite pesti, saj sem vaš,« je še dodal.

Prvič za mikrofonom po fiasku v Kulmu

Športni komentator javne RTV bo tako pred mikrofon stopil dva meseca po incidentu v Kulmu. 

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu konec januarja osvojil bronasto medaljo.

Omenjena tekma je dvignila kar nekaj prahu zaradi komentiranja Stareta. Mnogi so izrazili kritike in zgražanje nad njegovim delom, pri čemer so se pojavile obtožbe, da je komentiral pod vplivom alkohola. 

Kot je bilo slišati, se mu je jezik zatikal, bilo je tudi nekaj momljanja, zatikanja in kolcanja.

Kljub temu je bilo na družbenih omrežjih zaznati tudi komentarje podpore, ki si želijo še več prenosov tekem, ki bi jih komentiral Andrej Stare.

Odgovorni urednik športnega programa Gregor Peternel je dogajanje takrat komentiral z besedami, da bodo težave rešili znotraj organizacije. 

»Komentatorji si prizadevajo prenose izpeljati tekoče in brez posebnosti, velikokrat pa tudi spontano in čustveno, posebej ob uspehih naših tekmovalcev,« je bil uradni odziv Radiotelevizije Slovenija.

Poudarili so, da je Stare dolgoletni komentator, ki ima med gledalci pomembno mesto, in da obsojajo vsa zlonamerna namigovanja ter s tem povezane zapise v javnosti.

Je pa Stareta konec januarja vodstvo RTV kot komentatorja smučarskih skokov umaknilo.

Komentarji (3)

Surfeiter (ni preverjeno)

Stare zdaj imaš priložnost se zadnjič ga nasekati za mikrofonom ... nasekaj se in pojdi v anale Slovenistana ... mene tvoja pijanščina v etru ne moti ... moti pa me to, da če bi v službo zvita prišla prodajalka ali čistilka, bi takoj dobila šuh v rit ... in to taki, da bi si ga komaj na sončni upravi izvlekla ... no, eni temu pravite demokracija v enakosti pred predpisi in zakoni ... marš!

pohorskisvizec

Na zdravje dr. Stare. Hik, hik...

Ku-ku-ku (ni preverjeno)

Stare je dokaz ,da je Planica praznik pijancev ! Ne hvala brez mene .

Starejše novice