Foto: Svetovna poštna zveza/UPU
Slovenski kandidat Marjan Osvald je bil izvoljen za namestnika generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze.

Svetovalec poslovodstva na Pošti Slovenije za mednarodne odnose Marjan Osvald je bil na volitvah v okviru 27. Svetovnega poštnega kongresa v Abidžanu v Slonokoščeni obali, izvoljen za namestnika generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze za obdobje 2022 – 2025.

Izvoljen je bil v 2. krogu volitev z 86 glasovi. Za položaj so poleg slovenskega predstavnika kandidirali predstavniki Kameruna, Argentine in Ukrajine.

Izvolitev slovenskega predstavnika na položaj namestnika generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze je velik uspeh tako za slovenskega predstavnika in njegovo dosedanje delovanje v Pošti Slovenije in Svetovni poštni zvezi kot tudi na mednarodnem poštnem področju nasploh.

Hkrati pa njegov uspeh prispeva k ugledu Slovenije v svetu, so povedali na Pošti Slovenije. 

Zavzemal se bo za zagotavljanje univerzalne poštne storitve

Ob svoji izvolitvi se je Marjan Osvald zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril: »Zavzemal se bom za potrebne prilagoditve Svetovne poštne zveze razmeram na trgu, ob tem pa mora organizacija še naprej skrbeti za zagotavljanje univerzalne poštne storitve.« 

Hkrati si bo prizadeval za transparentno in odgovorno vodenje organizacije ter etično poslovanje, s ciljem njenega še boljšega in učinkovitejšega delovanja.

Foto: Svetovna poštna zveza/UPU

Začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot ob njegovi izvolitvi poudarja: »V Pošti Slovenije smo vseskozi podpirali kandidaturo Marjana Osvalda za položaj namestnika generalnega direktorja Mednarodnega urada Svetovne poštne zveze, saj je bil glede na svoje izkušnje in mednarodno poznavanje poštnega okolja odličen kandidat za to mesto.«

»Hkrati je njegov uspeh tudi uspeh Pošte Slovenije, ki s tem dokazuje, da ima v svojih vrstah zelo sposobne in uveljavljene strokovnjake, ki lahko posežejo tudi na najvišje položaje v mednarodnem okolju,« je še povedal.

Svetovna poštna zveza je druga najstarejša mednarodna organizacija na svetu. Ustanovljena je bila leta 1874 v Švici in ima svoj sedež v Bernu.

Njena naloga je usklajevanje poštnih politik in poštnih sistemov med 192 državami članicami. Združuje več kot 700.000 poštnih podjetij po vsem svetu ter zagotavlja eno najbolj razvejanih svetovnih omrežij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice