Slika je simbolična.
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila obveščena o odpoklicu krušnih drobtin in keksov.

Podjetje Don Don je obvestilo Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da so v nekaterih proizvodih ugotovili prisotnost plastičnih in kovinskih tujkov.

Na podlagi navedenega so kot odgovorni izvajalec dejavnosti za slovenski trg sprožili postopke za zaščito potrošnikov in pričeli z umikom živila iz prometa.

S strani trgovske verige Tedi Betriebs pa so prejeli informacijo o pričetku izvajanja odpoklica keksov. Razlog so ugotovljene povišane vrednosti 3-MCPD estrov maščobnih kislin in glicidil-estrov maščobnih kislin, ki spadajo v skupino procesnih onesnaževal.

Gre za krušne polbele drobtine proizvajalca Pekar in Aldiva Keksi Unicorn Wheels

Podatki o izdelku krušnih polbelih drobtin:

  • Ime živila: Krušne polbele drobtine
  • Lot: 2022 09
  • Ime proizvajalca: Pekar d. o. o., Vinkovci, Hrvaška
  • Rok uporabe: 29. november 2023

Živilo je bilo v večinoma distribuirano obratom javne prehrane, ki so že bili obveščeni o umiku. V kolikor ste omenjeno živilo kupili in ga še hranite doma, ga vrnite na mesto prodaje.

Podatki o izdelku Aldiva Keksi:

  • Ime živila: Aldiva Keksi Unicorn Wheels
  • Lot: 2022 09
  • Prodajalec: Tedi Betriebs d. o. o., Maribor
  • Rok uporabe: 4. september 2023

V kolikor ste omenjeno živilo kupili in ga še hranite doma, ga vrnite na mesto prodaje oziroma ga ne uživajte.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Politik (nepreverjen)

Ko smo že ravno pri drobtinah'ste opazili ceno drobtin v hoferju, 2eur čez ,ha ha,pa ti se hecajo.100%podražitev'oziroma vsi izdelki v vseh trgovinah imajo do 80%podražitev'zato ne mediji pisati o v pravljicah 'ki podražijo samo do 25%.realnost je zelo huda in še hujše bo'zapomnite si to.

Suljo (nepreverjen)

Bit če rata kažu svi. Na žalost.

Lucijan (nepreverjen)

Torej proizvajalec nima nobene kontrole oziroma ne preverja kakšeno strupeno hrano prodaja. Še sreča da zakon velja samo za navadnega človeka, drugače bi ostali brez proizvajalcev in trgovcev.

mirs (nepreverjen)

Kot kaže so trgovine dobro založene z oporečnimi artikli in strupi. V bivši YU, vsega tega ni bilo mogoče kupiti, tako da smo danes daleč naprej. Takrat smo uživali Avstrijske strupe, sedaj pač domače.

Starejše novice