Slika je simbolična (foto: Bobo).
V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so v ponedeljek sprejeli mlajšo žensko, pri kateri naj bi do zapletov prišlo po cepljenju z vektorskim cepivom proti koronavirusu.

V ponedeljek zjutraj so v urgentni ambulanti nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana sprejeli 20-letno žensko.

Ženska je bila pred tem cepljena z vektorskim cepivom Janssen, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, zato je bil primer kot možen stranski učinek prijavljen na Nacionalni inštitut za javno zdravje, so včeraj sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Vodja službe za urgentno nevrologijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana Igor Rigler je danes v izjavi za medije potrdil, da je ženska umrla.

»Smrt smo potrdili v jutranjih urah, čeprav je zelo slabo kazalo že včeraj. Zbolela je za zelo težkim stanjem, moteno je imela koagulacijo v telesu, imela je strdke in nizke trombocite, tako da je bila podvržena krvavitvam in strdkom. Kombinacija obeh teh procesov je povzročila možganske krvavitve in strdke v možganih,« je pojasnil Rigler.

Izpostavil je, da direktne povezave, da gre za smrt, povezano s cepljenjem, trenutno ne morejo potrditi, o tem bo presojala pristojna institucija.

»Prijavo glede morebitnih stranskih učinkov cepljenja smo poslali na Nacionalni inštitut za javno zdravje, včeraj smo poslali pismo s prijavnim zapisnikom. Ni na nas, da odločamo o tem, ali je šlo za povezavo s cepljenjem. O tem bo odločala komisija, ki jo bo sklicalo ministrstvo za zdravje,« je dejal.

Gre sicer za drugi primer zapletov, domnevno povezanih s cepljenjem, pri nas.

20-letnica umrla v zgodnjih jutranjih urah

»Naredili smo vse, kar smo lahko. Poskušali smo vse, kar moderna medicina v takšnih situacijah omogoča,« je zatrdil Rigler.

20-letnica je na nevrološko kliniko prišla z glavobolom, motnjo vida, slabo se je počutila, tudi bruhala. Ta kombinacija simptomov je po Riglerjevih besedah vedno zelo nevaren znak, ne glede na to, kaj se dogaja

Mlajši, cepljeni z vektorskimi cepivi, naj bodo posebej pozorni na te simptome

Rigler je poudaril, da naj bodo po cepljenju z vektorskimi cepivi predvsem mladi pozorni na naslednje simptome: glavobol, slabost in bruhanje. Simptomi se običajno pokažejo v obdobju od treh do 28 dneh po cepljenju.

Dodal je, da imamo ljudje različne pragove bolečine, ki jih prepoznamo kot urgentno stanje, ob katerem je treba poiskati pomoč. 

»V Sloveniji je potekalo največje množično cepljenje v zgodovini države, veliko se govori o stranskih učinkih. Ampak na nevrološki kliniki kakršnega koli prirasta teh bolnikov nismo zaznali,« je sklenil Rigler.

Beovićeva za umik cepiva Janssen

V povezavi z dogodkom vodja strokovne skupine za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Bojana Beović meni, da je pametno, da se cepivo Janssen ta hip umakne in se situacija analizira, je včeraj zvečer pojasnila za POP TV.

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
banda sveckarska (nepreverjen)

Imate sreco da nima nobenih svojcev, drgace bi vas se par izgubilo boj za zivljenje.

dd (nepreverjen)

če nebo nihče pred sodiščem odgovarjal za ta UMOR sledi oborožen revolt ljudstva, sedaj pa je dovolj, inšpektorji bojo ležali mrtvi po ulicah pička vam materna

Žalost (nepreverjen)

Uboga naj počiva v miru. Gamad, ki nam pa vsiljuje te raznovrstne strupe pa naj pocrka. Golazni.

Neviden (nepreverjen)

Zajebanci'to bin bil lahko jaz ali ti.vse vas polovim banda,fasistična vladna.

Zikollino (nepreverjen)

Pozdravljeni mentalni bolniki, pijančki in narkomani, ki vsi sedite v vladi RS ... pozdravljeni, stoko nepismena ... včeraj je po vaši krivici umrla punca ... punčka, ki niti živeti ni prav začela ... posledično cepljenju jo je zadela možganska kap in je do danes zjutraj bila priklopljena na aparate ...
... redno berem tuje medije, tudi hrvaške ... samo tam, v njihovih, eventuelno v Albanskih in Kosovskih berem take nebuloze njihovih politikov o nakupu smrtonosnih cepiv ... o lažnem, navideznem cepljenju pred kamerami s cepivi, ki jih EMA še sploh odobrila ni ...
... pa pizda vam materina, kaj nimate interneta in kabelske ... pa poglejte že enkrat, kaj se dogaja na zahodu in severu Evrope in enostavno prekopirajte in ukrepe in obnašanje ... pa saj ni težko ... ne se zajebavat ... srpi in kladiva ter ostale klinge so pripravljeni ...

Neviden (nepreverjen)

Bog vam pomagaj ,da je to moja,nihče vas ne reši pred svincem 'in vi ,vi mediji ste še večji krivci,vi vsak dan poudarjate kako je varno.Vso življenje je imela pred sabo.

SLO (nepreverjen)

Še več je podobnih primerov a so to mediji zamolčali! V zadnjem primeru vam to ni uspelo!

Jakove (nepreverjen)

PA OVU BAGRO TREBA PONOVO NATERAT U ARGENTINU.

Zikollino (nepreverjen)

Tako je, brate mili!

In reply to by Jakove (nepreverjen)

pohorskisvizec
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

RIP, drugače ste pa res primitivci, paraziti. Če ne bo narejena sanitarna obdukcija, je lahko špekulacija!Dr. dd...ti že vse veš!

Rola (nepreverjen)
Surfeiter (nepreverjen)

Kje ste sedaj koke s televizije ... ves cvet slovenske ženske intiligence? Zvezdana z operirano pičko, sedaj je končno vertikalno, Žabot z novim jebačem, Kresal s škilavimi okicami, Košir z doktoratlom iz Štipa ter Musar, plesačica industrijske sambe iz Ribičije? Kje ste s pro bono zastopanjem družine pokojne? Proti strokovnjakom, ki to niso in so si privoščili katastrofalno strokovno napako (predvsem Beović)? Proti Jenssenu in proti EMA-i, ki je dovolila uporabo ne dovolj preverjenega cepiva? Sprožite spore v Lihenštajnu, v Luxemburgu, nekje stran od te naše "prčije" ter zahtevajte cca. 900.000.000,00 (devetsto milijonov) evrov ...

Surfeiter (nepreverjen)

Veste zakaj ne bo umrla hčerka nobenega od njih?

Neviden (nepreverjen)

Upam ,da vam vžgejo strokovni štab,banda pokvarjena .Državo in zdravstveni krizni štab vodijo psihološki sociopati in psihopati,ki niso vredni da hodijo po naši zemlji.cepivo si potisnite 'veste kam ,pol pa cr...nite.ooo prišel bo vaš čas ,ko boste se cvrli v peklu,ha,ha.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice