Slika je simbolična.
Strokovna skupina za cepljenje pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje bi lahko že danes zvečer obravnavala sum na zaplet po cepljenju z vektorskim cepivom.

Vodja skupine Bojana Beović pa osebno meni, da je pametno, da se cepivo ta hip umakne in se situacija analizira, je pojasnila za POP TV.

V urgentni ambulanti nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah sprejeli mlajšo bolnico, katere stanje je kljub zdravljenju zelo resno.

Zaradi časovnega sosledja s cepljenjem z vektorskim cepivom, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, je bil primer kot možen stranski učinek prijavljen na Nacionalni inštitut za javno zdravje, so sporočili iz kliničnega centra.

»Postavljen je sum, treba pa bo skrbno pregledati dokumentacijo in šele potem bo možno podati mnenje in seveda ustrezno obvestiti javnost,« je povedala Beovićeva.

»Janssen naj se ta hip umakne«

Skupina se še ni sestala, se bo zelo verjetno danes zvečer, je napovedala Beovićeva.

»Moje osebno mnenje pa je, da je pametno, da se cepivo ta hip umakne, potem pa situacijo analizira in cepljenje morda v določenih skupinah nadaljuje,« je dodala.

Čeprav je dokazovanje neposredne povezave stvar nadaljnjih postopkov Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kar še ni bilo opravljeno, pa se zbuja utemeljen sum, da gre za vzročno povezavo med cepljenjem in zapletom, so navedli v ljubljanskem kliničnem centru.

Drugi resen zaplet v Sloveniji

Po podatkih nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana gre za drugi resen zaplet v Sloveniji, povezan z aplikacijo cepiva proti covidu-19.

Oba sta bila pri ženskah, mlajših od 50 let, cepljenih z vektorskim cepivom. Pri prvi bolnici se je zdravljenje zapleta končalo uspešno.

Po danes osveženih podatkih je bilo s cepivom Johnson & Johnson v Sloveniji cepljenih 119.799 ljudi.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Kaj mislite, da so druga cepiva varna????? Ne bodite smešni. Dokaz da so vsa cepiva za en drek 'po domače' jih imate kolikor hočete od žene diplomata, ki je umrla, do Cepljencev v živo po tv kako skupaj padajo. Če že moram izbira izberem covid, moje telo moja odločitev.

11 (nepreverjen)

In potem me naj nekdo prisili, da se cepim. Pa res so budale vsilične. Komu paše naj si da 10 odmerkov v sebe.

čarni vrag (nepreverjen)

Beovićeva se ne sekira. Ena več ali manj. Zdaj bi cepila z drugim cepivom. Vsa cepiva so enaka saj vsebujejo patentiran spike protein. To je umor¨!

rockandroll (nepreverjen)

Upam da bo s punco vse vredu .

Zmago (nepreverjen)

Je ze hin, nacionalfasisti so jo ubili.

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Kako sedaj naenkrat umik cepiva ... določeni strokovnjaki v tujini že ves čas govorijo o stranskih učinkih, pri nas je moralo priti do tragedije ... bo kdo odgovarjal? ... kaj bo sedaj s kvazi strokovnjaki iz NIJZ? ... bo šel kdo v zapor?

Blizz (nepreverjen)

Beovićeva po zapletu stanja mlajše bolnice: »Osebno sem za začasen umik cepiva Janssen«

Jaz osebo pa mislim, da ste vi ga. Beović, ga. Logar in g. Poklukar zreli za trajni umik v zapor.

Fašistan (nepreverjen)

Zdaj lahko gre v kino, taksnih bedakov mi ni zal.

pohorskisvizec
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sami dr.imunologije, pa poznavalci razmer....pa ravna zemlja in antene v nosu, itd...hahaha...obisk psihiatrije priporočam!

Rola (nepreverjen)

daj smrad sdsova umakni se s portala da malo zadihamo čistega zraka.

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice