Slika je simbolična.
Ptujski gasilci so priskočili na pomoč gasilskemu veteranu, ki je zaradi bolezni pristal na invalidskem vozičku. Z dobrodelno akcijo zbirajo sredstva, s katerimi mu bodo zagotovili vozilo prilagojeno za prevoz invalida.

»Gasilci smo ljudje, ki smo zmeraj pripravljeni priskočiti na pomoč,« pravijo v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj. Tokrat so oni tisti, ki prosijo za pomoč. 

Začeli so z akcijo zbiranja finančnih sredstev za Rudija Topolovca, ki je zaradi bolezni pristal na invalidskem vozičku, ta pa mu zelo otežuje mobilnost.

Denar bodo namenili za nabavo osebnega vozila prilagojenega za prevoz invalida.

Vozilo prilagojeno za prevoz invalida bi Rudiju zelo olajšalo odhode od doma za potrebe zdravstvene oskrbe, razlagajo v društvu. Hkrati mu želijo olajšati prihod iz Cirkulan v njegov gasilski dom na Ptuju. Kot pravijo, Rudi kljub bolezni ostaja optimističen, vesel in poln načrtov. 

»Investicija v tako vozilo je velik finančni zalogaj, ki ga Rudi brez pomoči ne bo zmogel. Člani Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj smo se odločili, da naše sile usmerimo v zbiranje donatorskih sredstev, ki bi pomagale našemu članu do primernega vozila,« dodajajo.

Pomagal na več kot 1500 intervencijah

Rudi Topolovec je gasilski veteran z bogato gasilsko preteklostjo, ki je v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj opravljal številne funkcije. V društvu izpostavljajo njegovo delo poveljnika društva, člana organov Območne gasilske zveze Ptuj ali komisij Gasilske zveze Slovenije. 

Kot gasilski sodnik, je bil mnogokrat prisoten na gasilskih tekmovanjih, mladih in starejših gasilcev. Velik pečat je Rudi pustil v servisu Ročnih gasilnih aparatov, kjer je opravljal delo predvsem na terenu pri strankah. 

»Kot gasilec je pomagal na več kot 1500 intervencijah, ki jih je opravil ali vodil z odliko,« pravijo v društvu.

Z akcijo »Prevoz za Rudija« do primernega vozila 

Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj je skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Ptuj zato začelo z dobrodelno akcijo »Prevoz za Rudija«. 

Pomagate lahko z nakazilom poljubnega zneska na račun OZ RK Ptuj, TRR SI56 0420 2000 0348 846 s pripisom »pomoč RUDI TOPOLOVEC«, sklic SI00 245122. 

Če želite pomagati kako drugače oziroma imate kakšno vprašanje, lahko stopite v kontakt s katerim koli izmed članov Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj ali z vodstvom društva preko naslova [email protected] ali pokličete na telefonsko številko 02 746 47 31.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice