Izsledki umika bodo po poročanju Radia Slovenija znani v začetku tedna, ko bo tudi bolj jasno, koliko spornega mesa je končalo v prehrani ljudi.

Iz Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so sporočili, da so bili s strani distributerja kebaba poljskega proizvajalca obveščeni, da je proizvajalec kebaba meso, ki se je uporabilo v proizvodnji spornega lota kebaba, uporabilo tudi v proizvodnji istega proizvoda drugih količin. Slednja so že bila distribuirana drugim nosilcem dejavnosti.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je sicer v vzorcu mesa iz lota neto teže pet kilogramov, ki sicer ni doseglo potrošnika, potrdila prisotnost salmonele kot tudi ostankov zdravila ketoprofen.

Distributer tako odpoklicuje goveji doner kebab prozvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp. Zoo z neto težo 10, 15 in 20 kilogramov. Vse količine imajo oznako lota 191219 ter rok uporabe 19. december 2019.

Na podlagi prejetih informacij je slovenski nosilec dejavnosti pričel z odpoklicem  spornih lotov iz prometa.

Kot je za Radio Slovenije pojasnila direktorica inšpekcije za varno hrano Andreja Bizjak, so podatke o tem sporočili v sistem hitrega obveščanja. Kot je dodala, je takoj stekla akcija od distributerja do proizvajalca, prav tako so v tem tednu obvestili vse slovenske prejemnike tega kebaba, da so ga umaknili iz prodaje. Sedaj pa se izvaja umik in kontrola umika, je pojasnila.

Izsledki umika bodo po poročanju Radia Slovenija znani v začetku tedna, ko bo tudi bolj jasno, koliko spornega mesa je končalo v prehrani ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice