V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 28. februarja, opravili 1451 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 243 novih okužb, gre za 16,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 9256 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 190.324.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 451 okužb ob opravljenih 2611 PCR testih, šlo je za 17,3-odstotni delež.

V Podravju 60 okužb v 22 podravskih občinah

Daleč največ okužb so včeraj potrdili v Mestni občini Maribor, kjer so odkrili 20 novih primerov. Sledi ptujska občina s petimi novimi okužbami, po štiri pa so jih potrdili v občinah Ormož in Videm.

Tri nove okužbe so zabeležili v občinah Slovenska Bistrica in Miklavž na Dravskem polju, po dve pa beležijo v občinah Pesnica, Kungota, Markovci in Starše.

Po en nov primer okužbe s koronavirusom imajo še v občinah Šentilj, Kidričevo, Selnica ob Dravi, Sveta Ana, Majšperk, Duplek, Lovrenc na Pohorju, Hajdina, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Benedikt, Središče ob Dravi in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. 

Brez novih primerov je ostalo 18 podravskih občin.

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 107,9, v regiji pa je aktivnih 1421 primerov. Podravska regija beleži 13,4-odstotni porast okužb v primerjavi s tednom prej.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice