Slika je simbolična (foto: Bobo).
Skupina Arriva je bila v sredo obveščena, da je voznik enega od njihovih avtobusov med vožnjo igral igrice na telefonu. Kaj je sledilo?

V sredo, 1. junija, je skupina Arriva prejela informacijo in dokazno gradivo, s katerega je bilo razvidno, da je voznik enega od njihovih avtobusov med vožnjo igral igrice na telefonu.

»Voznika smo nemudoma suspendirali in proti njemu še isti dan sprožili postopek za izredno odpoved delovnega razmerja. Ravnanje našega zaposlenega smo prijavili tudi policiji in jim predali dokazno gradivo,« so povedali v skupini Arriva.

Ničelna toleranca do neodgovornega vedenja

»Želimo podariti, da v podjetjih Arriva velja ničelna toleranca do uporabe telefona, kakor tudi do vseh drugih oblik malomarnega, nevestnega in neodgovornega vedenja, ki bi v čemerkoli lahko ogrožalo naše potnike in seveda tudi druge udeležence v prometu,« so še povedali.

Zaradi nedopustnega vedenja voznika se v skupini Arriva potnikom opravičujejo.

Pisanje SMS sporočila kot vožnja z zaprtimi očmi

O nedopustnem početju voznika je najprej poročal portal N1. Na njihov zapis se je na družbenem omrežju Facebook odzvala Agencija za varnost prometa.

»Pri voznikih so različne študije ugotovile tudi do 50 odstotkov slabši reakcijski čas kot pri vožnji v normalnih pogojih. Med pisanjem SMS sporočila ali pregledovanjem družbenih omrežij gre za podobno tveganje, kot da bi takšno razdaljo prevozil z zaprtimi očmi‼ Na avtocestah, pri hitrosti 130 kilometrov na uro v petih sekundah to pomeni več kot 180 metrov,« so izpostavili.

 

Komentarji (1)

Leka (ni preverjeno)

Kaj pa poslanci ? Igrajo vojne igre medtem ko sprejemajo družinsko in socialno zakonodajo .

Starejše novice