Zdravstveni delavci v Sloveniji, Srbiji in Republiki Srbski nimajo zadostnega števila zaščitnih mask, rokavic, očal in plaščev. Zveza Srbov Slovenije in Nacionalni svet Slovencev v Srbiji sta v tej luči začela z dobrodelno akcijo #PODPRIHEROJE.

Vsako obdobje ima svoje junake. Junaki današnjega časa so ljudje, ki delajo v zdravstvu. To znova spominja in opominja Zveza Srbov Slovenije, katere del je Srbsko kulturno društvo Maribor na čelu s predsednico Jasmino Krapše.

V teh težkih dneh je Srbe v Sloveniji v intenzivnem delu združila pandemija, ki je ohromila svet in odzvali so se z željo pomagati zdravstvenim delavcem v Sloveniji in Srbiji ter entiteti Republiki Srbski. Organizirali so akcijo pod imenom »Podprimo heroje«.

»Virus, ki je ohromil svet, ne pozna meja, zato našega odziva na to gorje, sodelovanja in solidarnosti ne smejo ovirati delitve po nacionalni, verski ali kateri koli drugi pripadnosti,« opozarjajo v Zvezi Srbov Slovenije, katere humanitarno akcijo vodi njihov sekretar Vladimir Kokanović.

Kako lahko pomagate?

Vpišite besedo HEROJI in pošljite SMS sporočilo na številko 1919 in donirali boste en evro.

Donirajo lahko uporabniki mobilnih omrežij Telekoma Slovenije, Telemacha, T2 in A1.

Donacije, višje od enega evra, lahko nakažete na račun Zveze Srbov Slovenije:

TRR/IBAN: SI56 6100 0002 3790 567
BIC/SWIFT: HDELSI22
Naziv: Delavska hranilnica d. d. Ljubljana, Slovenija
Naslov Zveze Srbov Slovenije: Cesta Zore Perello – Godina 3, 6000 Koper, Slovenija

Vsa sredstva bodo namenjena za nakup zaščitne opreme zaposlenim v zdravstvenih ustanovah v Sloveniji, Srbiji in Republiki Srbski.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice