Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar se je na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v San Candidu prebil do četrtfinala, nato pa izpadel.

Na koncu je zasedel 12. mesto, kar je njegov najboljši rezultat v sezoni. Zmagal je Švicar Joos Berry pred Francozom Bastienom Midolom in rojakom Jonasom Lenherrjem, poroča STA.

Po sobotni odpovedi so v nedeljo le opravili tekmo, na kateri je nastopilo le 32 najboljših tekmovalcev v svetovnem pokalu. Filip Flisar je bil v osmini finala uspešen, po tretjem mestu na startu je na koncu prehitel Nemca Ferdinanda Dorscha in se uvrstil v četrtfinale, še poroča STA.

V njem je startal še slabše kot v svoji prvi preizkušnji, s četrtega mesta je na progi sicer napredoval na tretje, Reeca Howdna in Švicarja Lenherrja pa mu ni uspelo prehiteti, tako da se je moral zadovoljiti z 12. mestom.

»Danes spet četrtfinale, škoda predvsem zato, ker je bila letos proga spet zahtevna in ledena, kar mi ustreza. V osmini finala sem ponovno smučal zelo dobro in odlično prehiteval tekmovalce, prišel celo do vodstva. V četrtfinalu pa zopet ni šlo. Na začetku sem prehitel Kanadčana in se nato pripravil še, da prehitim Lenherrja. Iz ovinka sem vzel zelo veliko hitrosti, žal pa mi je na notranjo stran prišel Kanadčan in me izrinil, nato pa je malo zmanjkalo, da bi prehitel Švicarja,« je za STA o tekmi povedal Flisar, ki je v San Candidu nastopil močno bolan.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo 17. januarja v kanadski Nakiski.

Komentarji (1)

komunist lojz (ni preverjeno)

ali je kdo že videl zelenega psa
in
treznega pohorca

Starejše novice