Maribor prišel do zadnje zmage v tej sezoni, začenja se prava čaga na Ljudskem vrtu.

Maribor je v zadnjem krogu Prve lige Telekom doma gostil Krško in prišel do zadnje zmage v letošnji sezoni. Zmago vijoličastim zagotovil Hotić.

Začetna sreča ekipe s Krškega se je hitro preobrnila

Srečanje v Ljudskem vrtu so boljše začeli gostje iz Krškega, ki so preko Kramarića dvakrat zapretili v prvih desetih minutah. Najprej je bil v dvoboju ena na ena uspešnejši domači vratar Obradović, v drugo pa je Kramarić za las meril preko vrat. Prva lepa priložnost za domače je sledila v 25. minuti, ko je Pihler po podaji Hotića iz bližine meril preko vrat. Ob koncu polčasa je Maribor pritisnil proti vratom in prišel do vodstva. Najprej je priložnost zapravil Tavares, domače pa je v 45. minuti nato v vodstvo popeljal Hotić, ki je iz roba kazenskega prostora močno ustrelil in s pomočjo zadel za vodstvo ob polčasu.

Po minimalni zmagi se je začela "prava čaga"

Gostje so v nadaljevanju krenili po izenačenje, prvi dve priložnosti je imel Mujan, toda Obradović je bil na pravem mestu. Na drugi strani je dvakrat poizkušal Bajde, toda Zalokar je bil zmagovalec obeh dvobojev. Mujan je bil v drugem delu najbolj aktiven v vrstah Krškega, toda domači vratar je bil tokrat nerešljiva uganka za goste. Ob koncu srečanja bi Šuler lahko povišal vodstvo, a je bil Zalokar na mestu. Srečanje v Ljudskem vrtu se je končalo z minimalno zmago in "čaga" se je lahko začela.

NK Maribor: Obradović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Vrhovec, Pihler, Hotić, Tavares, Bajde, Zahović. Krško: Zalokar, Pušaver, Gatarič, Urbanč, Dangubič, Vukliševič, Šturm, Kramarič, Krajcer, Mijan, Dušak.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice