Foto: Jure Banfi
Obiskali smo športno-rekreativno prireditev Premagajmo Kavlarijo 2022.

V okviru Festivala Lent in Art kampa se danes v Mariboru med 8.00 in 12.00 odvija športno-rekreativna prireditev Premagajmo Kalvarijo 2022.

Dogodek pripravlja športno društvo Ultra+Robert in je namenjen vsem generacijam.

»Želimo spodbuditi ljudi, predvsem pa najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju,« je dejal Robert Kereži, predsednik Športnega društva Ultra+Robert. 

V sklopu prireditve več dogodkov

Na dan državnosti so organizatorji izpeljali več dejavnosti. In sicer brezplačni tečaj nordijske hoje, medgeneracijski orientacijski pohod, športni poligon in zabavne igre za otroke in rekreativni trail tek.

Orientacijski medgeneracijski pohod po mariborskih gričih traja med 8.00 in 11.00. Gre za skoraj pet kilometrov dolg pohod, ki je namenjen mladim družinam ter babicam in dedkom z vnuki.

Brezplačni tečaj nordijske hoje izvaja Špela Straser s pomočniki. Tečaj je na zelenih površinah Športnega društva Center Maribor v dveh terminih, in sicer od 9.00 do 10.00 in od 10.30 do 11.30.

Športni poligon in zabavne igre na prostem je pripravilo Športno društvo Center Maribor. Igre trajajo od 8.00 do 12.00.

Osrednji dogodek v sklopu prireditve pa sta rekreativna trail teka. In sicer Lumarjev tek 4 križev na 11 kilometrov z začetkom ob 8.30 in Tek 7 križev Zavarovalnice Triglav v dolžini 22 kilometrov z začetkom ob 8.00.

Starejše novice