Foto: Jaka Arbutina
V športnem parku Bistrica v Slovenski Bistrici je danes potekal sprejem Guinnessovih rekorderjev Maruše Močnik in Uroša Kraševca, ki sta v malo več kot 80 urah prejadrala 360 navtičnih milj.

Bistričana Uroš Kraševac in Maruša Močnik sta v dobrih 80 urah prejadrala 360 navtičnih milj in tako postala nosilca novega Guinnessovega rekorda v najdaljši prejadrani razdalji v dvoje na mali športni jadrnici.

Uroš Kraševac in Maruša Močnik sta brat in sestra, ki sta se na pot 360 navtičnih milj podala v nedeljo, 30. maja. Njun cilj je bil prejadrati razdaljo mod Piranskega zaliva do Dubrovnika.

Vedela sta, da pot ne bo lahka in da bo polna nepredvidljivosti. Tudi sonce, morje in veter jima niso vedno prizanašali. A sta vztrajala in zdržala do konca.

Prejšnjo sredo sta v neposredni bližini hrvaškega otoka Mljet presegla mejo 331,5 navtičnih milj, ki je bila potrebna za osvojitev novega Guinnessovega rekorda.

Tako sta postala nosilca novega Guinnessovega rekorda v najdaljši prejadrani razdalji v dvoje na mali športni jadrnici tipa dinghy, ki je brez kabine.

Čeprav sta mislila sama priti še do Dubrovnika, sta blizu Mljeta svojo pot tudi končala in pot nadaljevala s spremljevalnim čolnom. Svojo pot sta zaključila v Dubrovniku in se skupaj s peščico bližnjih poveselila v cilju.

Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina
Foto: Jaka Arbutina

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bojaan91

Svaka čast mojstra jadranja. Še veliko takšnih uspehov...

Starejše novice