Ob predstavitvi vizualne podobe zahodne tribune Ljudskega vrta so predstavniki podjetja Ofis arhitekti, NK Maribor in Mestne občine Maribor predstavili še videz prostorov pod severno in južno tribuno, kjer bi se dela lahko pričela že konec septembra.

Za začetek prenove zahodne tribune Ljudskega vrta občina še nima pridobljenega gradbenega dovoljenja, čeprav je bila vloga na upravno enoto podana že letošnjega maja. Vloga naj bi bila pregledana do konca meseca avgusta, nakar ima upravna enota še mesec dni časa za odločbo. To pomeni, da se dela na zahodni tribuni Ljudskega vrta še nekaj časa ne bodo začela. Občina vseeno predvideva, da bi se prva dela lahko začela že pred koncem letošnjega leta.

Pod Violami lokal, pod severno tribuno novinarsko središče

Bližje uresničitvi pa so dela pod severno in južno tribuno, ki naj bi se po napovedih začela konec meseca septembra. V minulih dneh se je zaključil rok za prijavo na javno naročilo za izvajanje del pod severno in južno tribuno, v katerih je mariborska občina preverjala sposobnost podjetij, ki bi lahko izvajala gradbena dela. Prijavila so se podjetja Pomgrad, Makro 5, Drava in GIC gradnje, ki bodo povabljena k pogajanjem. V kolikor bodo pogajanja uspešna se bodo dela začela konec meseca septembra 2018.

Ureditev pod tribunama sever in jug bo zajemala gostinsko – trgovsko dejavnost (jug) in prostore za nogometne šole NK Maribor, novinarsko središče ter prostore za upravljanje stadiona (sever).

Zahodna tribuna z manjšo kapaciteto in VIP ložami pod streho

Obnova zahodne tribune bo medtem zajemala povezovalni hodnik za novinarje, VIP goste in funkcionarje, ki bo omogočal povezavo stare tribune s severnim in južnim traktom, povečanje števila VIP sedišč in ureditev sedišč za komentatorje ter novinarje, sedeže za funkcionalno ovirane osebe in njihove spremljevalce, predvidena pa je tudi izvedba devetih VIP lož za pogostitve na visoki ravni, ki bodo sprejele skupno 154 ljudi. Na vrhu stadiona, tik pod streho, bodo postavljene tudi platforme za glavno in stranski kameri, ki bodo umeščene kot montažne jeklene konstrukcije.

Maribor bo lahko tekom del na Ljudskem vrtu nemoteno igral v domačih tekmovanjih, prav tako pa tudi na poletnih kvalifikacijah za evropske pokale, saj bodo gradbena dela povečini do tedaj že zaključena, severno in južno podtribunje pa bo v uporabi. Po prenovi bo skupna kapaciteta zahodne tribune 3265 sedežev, kar je 804 manj kot doslej ob upoštevanju zahtevanih varnostnih standardov in zaradi zagotavljanja neprimerno večjega udobja gledalcev.

Tako bo videti prenovljena zahodna tribuna Ljudskega vrta.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Josip Broz (nepreverjen)

Čudovito. 804 sdežev manj, kar pomeni, da bom še težje prišel do vstopnice, ko bodo pomembnejše tekme v Evropi. Lani nisem videl tekme Liverpoola, kar pomeni da tudi vseh ostalih ne bom, razen če sam zgradim novi stadion za cca 20.000 ljudi. Hvala občina, hvala NK Maribor. Pa tolko rompompoma okoli prenove, kot bi zidali stadion za 50.000 ljudi.

Starejše novice