Foto: Bobo
Konec tedna se z dirko v Argentini pričenja nova sezona svetovnega pokala v motokrosu. Na njej ne bo nastopil svetovni prvak Tim Gajser, ki pa je po težki poškodbi na pripravljalni dirki že pričel s treningi.

Kot smo že poročali, se je Tim Gajser 19. februarja poškodoval na pripravljalni dirki v italijanskem Pietramurati.

Štirikratni svetovni prvak v razredu MXGP je v zraku zdrsnil z motorja, ob padcu na tla pa si je zlomil stegnenico in moral zato na operativni poseg. Iz bolnišnice so ga kmalu odpustili v domačo oskrbo.

Izpustil bo uvod nove sezone

Še vedno ni znano, kdaj se bo haloški as vrnil v karavano svetovnega pokala, ki ta konec tedna vstopa v novo sezono. Uvodna dirka bo 12. marca izpeljana v Argentini, jasno je, da brez aktualnega svetovnega prvaka.

Makolčan je že pred časom dejal, da bi rad poškodbo povsem saniral in s povratkom ne bo hitel. A to ne pomeni, da doma sedi križem rok, saj je že pričel z rehabilitacijo in s treningi.

Za zdaj je motor seveda še neprižgan, Gajser pa trenira predvsem z utežmi. Na svojem Facebook profilu je s svojimi sledilci delil fotografijo s treninga z osebnim trenerjem Boštjanom Renkom

Renko je razkril, da je z Gajserjem v torek opravil prvi trening po poškodbi stegnenice. 

Komentarji (3)

Surfeiter (ni preverjeno)

Fant iz Makol 4 X world champion v MXGP !
Svetovna slava!
Bravo Tim! Ponosni smo nate in navijamo zate ... okrevaj čim prej ter jim pokaži vse svoje vrline ...

Surfeiter (ni preverjeno)

Najboljši športnik Slovenije ever ... ne pa 26 kilski Zajc, ki se mu je v življenju le enkrat posrečil skokec ... tak ... pa sedaj štemplajte minuse ... stoko jedna faušljiva, zakompleksirana ...

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

ne daj se
srecno

Starejše novice