Danes je bil na sporedu prvi smuk sezone za ženske, ki je potekal v francoskem Val d'Iseru. Do nove vrhunske uvrstitve je prišla tudi mariborska smučarka Ilka Štuhec.

Na prvem smuku sezone v francoskem Val d'Iseru je slavila Švicarka Corinne Suter, na drugo mesto pa se je z zelo drzno vožnjo zavihtela Italijanka Sofia Goggia, ki je za Suterjevo zaostala za 11 stotink sekunde.

Slovenka Ilka Štuhec, se je na progo podala s številko 10 in ob prihodu v cilj dosegla tretji čas. Štuhčeva se je najbolje izkazala v prvi polovici proge, ki je bila pretežno drsalni, v tem delu je bila celo najhitrejša od vseh. Kot na treningih je svetovna prvakinja največ izgubljala v srednjem, tehnično najbolj zahtevnem delu. Po dveh tretjinah je bil njen zaostanek 65 stotink, kolikor je zaostala tudi na koncu.

Le nekaj minut zatem jo je prehitela Breezy Johnson, ki je za Suterjevo zaostala za dvajset stotink sekunde. Štuhčeva je tako končala na skupnem četrtem mestu.

»Prvi smuk je za mano. Moram reči, da glede na to, kaj vse se je dogajalo, sem vesela, da sem živa. Z vožnjo sem zelo zadovoljna, saj sem nadgradila tisto, kar sem si včeraj zadala. Rezerve so seveda tudi še, kar me veseli, saj imam jutri še eno priložnost. Želim pa si, da puncam, ki tako ali drugače končajo ob progi, ni kaj hujšega,« je po svojem nastopu dejala Štuhčeva.

Na tekmi je nastopila tudi Maruša Ferk, ki je s startno številko 52 zasedla 28. mesto, kar so njene prve smukaške točke v svetovnem pokalu v treh letih in devetih mesecih.

Tekmo je z grozljivim padcem zaznamovala tudi avstrijska smučarka Nicole Schmidhofer, ki je prebila zaščitne ograje in so jo morali v ciljno areno pripeljati z reševalnimi sanmi.

V soboto bo v Val d'Iseru še en smuk, v nedeljo pa superveleslalom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alexio (nepreverjen)

BRAVO !! ;)

Starejše novice