Foto: Jure Banfi
Matjaž Kek bo tudi v kvalifikacijskem ciklusu za evropsko prvenstvo 2024 vodil izbrano vrsto Slovenije. Podaljšanje sodelovanja je bilo napovedano že pred tedni, danes je bil potrjen še podpis pogodbe.

Nogometna reprezentanca Slovenije v leto 2022 ne bo vstopila z novim selektorjem, to je zdaj že dokončno jasno.

Čeprav se Slovencem ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo 2022, s tem pa niso izpolnili želja in pričakovanj javnosti, bo Matjaž Kek tudi v prihodnje sedel na čelu članske izbrane vrste.

»Slovensko nogometno reprezentanco bo tudi v naslednjem ciklu v UEFA Ligo narodov in kvalifikacijah za UEFA evropsko prvenstvo 2024 vodil Matjaž Kek v skladu z  dogovorom  in usmeritvami, ki so bile skupno zastavljene že tedaj, ko se je Kek vrnil na selektorsko klop članske reprezentance,« so danes sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Podpis potrditev že dogovorjenega

»S selektorjem Kekom smo s podpisom pogodbe samo formalizirali v preteklosti že dogovorjeno in sicer, da Kek ostaja selektor do konca kvalifikacij za EP2024,« je po podpisu pogodbe povedal Radenko Mijatović, predsednik NZS.

Kek je o tem, da je z vodstvom zveze praktično že dogovorjen za podaljšanje dogovora, spregovoril že ob predstavitvi seznama igralcev za novembrski tekmi s Slovaško in Ciprom.

Ker pa potrditve podpisa nove pogodbe nekaj tednov zatem še nismo dočakali, so se o usodi selektorja že pričele pojavljati različne govorice, krožile pa so tudi informacije o potencialnih kandidatih.

Za dodaten dvig temperature so poskrbeli tudi hrvaški novinarji, ki so Matjaža Keka že nekaj časa uvrščali med glavne kandidate za stratega Dinama. Zagrebški modri so včeraj ostali brez trenerja Damirja Krznarja, ki pa ga, kot kaže, ne bo nasledil Mariborčan.

Selektor z najdaljšim stažem?

S podpisom nove pogodbe je jasno, da reprezentanca Slovenije ne bo dobila še osmega selektorja v svoji zgodovini. 

Če pa se bo štajerski strokovnjak na klopi zadržal vse do leta 2024 in izteka pogodbe, pa bo postal slovenski selektor z najdaljšim stažem. Na čelo Slovenije se je vrnil leta 2018.

Mariborčan je nasledil Tomaža Kavčiča, potem ko je Slovence med leti 2013 in 2017 vodil Srečko Katanec. Slednji je ob Keku eden od treh selektorjev, ki so reprezentanco vodili v vsaj dveh različnih obdobjih.

V tem pogledu je rekorder Bojan Prašnikar, ki je bil prvi selektor po slovenski osamosvojitvi, po obdobju Zdenka Verdenika je reprezentanco vodil med letoma 1997 in 1998, nato pa je po uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2000 in svetovno prvenstvo 2002 nasledil še Srečka Katanca.

Med leti 2004 in 2006 je reprezentanco vodil Branko Oblak, najboljšega slovenskega nogometaša pa je zamenjal prav Kek, ki je Slovence leta 2010 popeljal še na zadnji veliki turnir v Južno Afriko. V čevlje Keka je leta 2011 stopil Slaviša Stojanović.

Je podaljšanje pogodbe s Kekom dobra poteza Nogometne zveze Slovenije? Svoje razmišljanje zapišite v komentar.

Komentarji (3)

Surfeiter (ni preverjeno)

Ajmo Jugoslavija ... selektor Hrvat, a ostali Bosanci ...

VEM (ni preverjeno)

Živeli Zagorci živeli.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Najboljša odločitev NZS.

Starejše novice