Foto: Jure Banfi
Maribor bo okrepil 26-letni vezist Marko Tolić.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je po vrnitvi iz Romunije, kjer mu preko Cluja ni uspelo priti v konferenčno ligo, predstavil novega igralca. Kot so sporočil iz kluba, bo dres državnega prvaka kot posojen igralec zagrebškega Dinama nosil 26-letni napadalno usmerjeni vezist Marko Tolić.

»Želeli smo si, da bi zadeve uredili že prej, kar pa ni bilo mogoče. Potrebujemo okrepitve v pravem pomenu besede, dodatno širino moštva in verjamem, da smo dobili igralca, ki realno ob razmerah na nogometnem tržišču ne bi bil dosegljiv,« je dejal športni direktor Marko Šuler in dodal, da Tolić prinaša novo dimenzijo, s kakovostjo in sposobnostjo, da razbremeni moštvo.

»Gre za igralca, o katerem ni treba izgubljati besed. V ofenzivnem delu pomeni pomembno novo rešitev,« je dodal Šuler.

Tolić, ki je v hrvaški prvi ligi odigral 79 tekem in dosegel 17 golov, pa je povedal: »Zame gre za poseben trenutek, saj prvič zapuščam Zagreb in bom prvič igral izven hrvaške lige. Vesel sem, da bo moj nov izziv prav v Mariboru. Zavedam se veličine kluba in tradicije, ki jo ima v slovenskem nogometu. Komaj čakam prve minute na igrišču z željo, da upravičim zaupanje.«

Zakaj se je odločil za selitev v Maribor?

Pojasnil je, da ima Dinamo po dva, tri igralce na vsakem igralnem položaju, sam pa si je želel večjo minutažo, zato se je odločil za selitev v Maribor.

»Nedvomno je veliko vlogo pri odločitvi imelo tudi spoznanje, da je trener Maribora Damir Krznar, ki me dobro pozna. Žal mi je, da nisem dočakal ekipe ob uvrstitvi v skupinski del, toda zdaj se moramo usmeriti k domačemu tekmovanju in s skupnimi močmi poskrbeti, da vrnemo Maribor, kamor sodi,« je dodal.

Maribor, ki ga v nedeljo čaka gostovanje pri Muri, je po šestih krogih Prve lige Telemach na predzadnjem mestu.

Starejše novice